dobroge.tv

Live

Cei mici, dar și cei mari și-au dat întâlnire sâmbătă, la Constanța, cu un personaj unic. Dragonul Dumitrache, creat de scriitoarea Cristina Groza, i-a introdus pe copii și părinți într-o altfel de lume

02 octombrie 2023
Publicitate

Povești, experimente, momente de magie, multe cărți și o atmosferă ca în mijlocul familiei – sunt elementele principale care descriu un eveniment ce a avut loc în weekend la o grădiniță particulară cu program prelungit din Constanța. Am descoperit și noi, alături de cei prezenți, cum se pot dezvolta frumos și armonios copiii. Iată câteva trucuri.

Cei mici, dar și cei mari și-au dat întâlnire sâmbătă, la Constanța, cu un personaj unic. Dumitrache este dragonul ingenios, creat de scriitoarea Cristina Groza, care i-a introdus pe copii și părinți într-o altfel de lume. Pe lângă inițierea în lumea poveștilor, micul dragon îi învață pe copii cum să gestioneze provocările vieții și să se adapteze în diverse situații neprevăzute. Și nu a fost singura experiență inedită a zilei. Mințile celor prezenți au fost antrenate și de Paul Gabor Iliescu.

Inspirat de mezina familiei, Paul Gabor Iliescu a făcut o selecție a tot ceea ce presupune alfabetul. Cartea transpune, într-un mod ingenios, dar și haios, informații din mediul înconjurător, care să le fie de folos copiilor. Prin diverse asocieri, cei mici pot conștientiza mult mai bine informația. Și adulți au desoperit multe curiozități răsfoind cartea.

Cele două lansări de carte au avut loc în cadrul unei grădinițe private din Constanța. Activitatea a fost doar una dintre multele pe care reprezentanții unității le aduc în fața copiilor și părinților. Caracterizat ca fiind un spațiu familiar și familial, la grădiniță se pune accent în primul rând pe felul în care se simte copilul. Proiectul a debutat chiar în timpul pandemiei, din nevoia de a le aduce celor mici activități complexe, dar personalizate după tipologia fiecăruia.

Cadrele instituției au constant câte un proiect menit să le stârnească interesul celor mici. De data aceasta, în centrul atenției, alături de copii, au fost cărțile.

La sfârșitul evenimentului, copiii au avut parte și de câteva momente de magie.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233