dobroge.tv

Live

Mersul cu taxiul a devenit un lux în pandemie

22 octombrie 2020
Publicitate

Mai economi când vine vorba de transport. Așa sunt constănțenii, de când a început pandemia. Taximetriștii se plâng că încasările au scăzut simțitor, deoarece oamenii se gândesc de două ori înainte să dea banii pe transport.

Deși se credea că pandemia va aduce mai mulți pasageri în taxi, lucrurile nu stau chiar așa. Pasagerii sunt tot mai puțini, iar veniturile taximetriștilor au scăzut considerabil. În locuri în care altădată era bătaie pe mașinile galbene, acum taximetriștii așteaptă și câteva ore un client.

Reporter: „Mai circulă lumea cu taxiul?

Șofer taxi: „Nu prea. E o mică, mare diferență.”

Circulă mai puțin decât înainte dar ce să facem? Așteptăm”, spune un taximetrist.

De la debutul pandemiei, călătoria cu taxiul se face doar în anumite condiții. Atât șoferii cât și pasagerii trebuie să respecte o serie de reguli. În unele cazuri, au fost montate panouri de protecție în interiorul mașinilor. Pasagerii nu au voie să stea în față, iar masca de protecție este obligatorie.

Nu putem să luăm în mașină. Pentru că plătim și noi amendă, plătesc și ei amendă. Nu ai voie să-l iei dacă nu are masca la gură”, spune un șofer de taxi.

De la începutul pandemiei, oamenii nu se mai plimbă atât de mult cu taxiul. Ei aleg varianta cea mai ieftină, nu neapărat pe cea mai sigură.

Transportul în comun, este mai aglomerat, acolo chiar nu se respectă regulile”, spune un taximetrist.

Însă în ciuda măsurilor de protecție, oamenii nu sunt atât de receptivi la călătoria cu taxiul. Recomandările autorităților privind izolarea și distanțarea socială și decizia multor companii de a oferi și încuraja opțiunea de „work from home” s-a reflectat asupra volumului de curse. Iar cei care trebuie să iasă preferă transportul în comun, care este o alternativă mai ieftină. Și aici oamenii sunt nevoiți să respecte o serie de reguli.

Nerespectarea regulilor, atât în autobuz cât și in taxi, se sancționează cu amendă. Conform hotărârii de guvern, atât șoferii cât și pasagerii care nu respectă normele impuse de lege trebuie să scoată din buzunare între 500 și 2500 de lei.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233