dobroge.tv

Live

Mulţi tineri aleg cazările la căminele studenţeşti din Constanţa. ''Chiar mi-a plăcut și este o experiență unică''

25 septembrie 2023
Publicitate

Săptămâna aceasta sunt așteptați sute de tineri la căminele studențești ale Universității „Ovidius” din Constanța. Marea majoritate vin cu o săptămână înainte de începerea anului universitar pentru a se acomoda cu noii colegi. Cei mai mulți studenți provin din zone limitrofe Constanței, dar și din vestul țării.

Pentru tinerii care au ales să își petreacă anii de facultate alături de colegi, de marți, căminul le va fi „casă”. Speră ca în acest an să-și creeze împreună cele mai frumoase amintiri. Viitorii și actualii studenți spun că nu îi deranjează să împartă camera cu alte persoane. Universitatea „Ovidius” a pus la dispoziție aproximativ o mie de locuri de cazare pentru studenți.

„Am ales să vin la cămin ca să socializez, fiind primul an nu aveam prieteni”, a spus un student.

Cu aceleași gânduri ca ale tânărului dinainte a venit și colega lui de anul trei, care a lăsat Brăila, orașul natal, pentru a studia la Constanța: „Am stat și anul precedent, chiar mi-a plăcut și este o experiență unică. Recomand tuturor să vină la cămin”

Alții au ales căminul din pricina costurilor reduse. Chiriile apartamentelor ajung la câteva sute de euro lunar, la care se adaugă și facturile la utilități, de aceea mulți dintre tineri nu își permit să stea cu chirie.

Conducerea căminului studențesc a vorbit și despre tinerii care aleg facultățile de la malul mării.

„Se poate observa un număr crescut de studenți din localităție limitrofe Constanței, avem multi din Tulcea, Brăila, Călărași, dar avem și din vestul țării, din Maramureș, Baia Mare, Moldova”, a spus Alexandru STANCIU, administrator căminului studențesc al Universității „Ovidius“ Constanța.

Anul universitar 2023-2024 începe pe data de 1 octombrie. Majoritatea studenților se cazează cu o săptămână înainte și părăsesc căminul pe data de 30 iunie.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233