dobroge.tv

Live

Angajații Poștei Române vor protesta din nou la Constanța. Sunt nemulțumiți de condițiile în care lucrează, dar și de salariile mici

25 septembrie 2023
Publicitate

Angajații Poștei Române vor protesta din nou la Constanța. Sunt nemulțumiți de condițiile în care lucrează, dar și de lefurile mici. Sindicaliştii spun că multe posturi se restructurează şi că-şi vor pierde locurile de muncă. De asemenea, oamenii se plâng că nu au echipamente de lucru și protecție. Peste 80% din personalul angajat se descurcă la limita traiului de subzistenţă. Poștașii și-ar dori ca și ei să primească tichete de vacanță.

În luna iunie a acestui an, poștașii au protestat în fața Prefecturii din Constanța. Însă, fără niciun rezultat. Așa că sindicaliștii vor ieși din nou în stradă. Angajații sunt nemulțumiți de condițiile de muncă, dar și de faptul că salariați cu 20-30 de ani vechime sunt încadrați cu salariul minim pe economie. Și nu sunt singurele probleme cu care se confruntă oamenii. Aceștia au reclamat următoarele:

  • 1. Starea avansată de sărăcire a angajaților poștali din cauza salariilor foarte mici acordate de către angajator. Peste 16.000 de poștași cu vechime primesc un salariu minim brut pe economie de 3.000 de lei.
  • 2. Condiții proaste de muncă: lipsa echipamentelor de lucru și protecție, mijloace de încălzire și ventilație insuficiente, starea precară a clădirilor, infiltrații ale apei, lipsa programelor de formare.
  • 3. Pierderea locurilor de muncă din cauza managementului defectuos ca urmare a deselor „reorganizări”

Sindicaliștii cer demisia directorului general interimar al Poștei Române, precum și salarii mai mari pentru cei peste 16.000 de angajați. De asemenea, poștașii vor ca și ei să primească tichete de vacanță, dar și condiții mai bune de muncă. 

Sindicatul Poșta Română Constanța va protesta miercuri pe platoul din fața Prefecturii.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233