dobroge.tv

Live

Angajații CFR intră în grevă de avertisment. Timp de două ore circulația trenurilor va fi întreruptă

14 septembrie 2023
Publicitate

Angajații CFR intră în grevă de avertisment. Timp de două ore circulația trenurilor va fi întreruptă. Este vorba de garniturile care au ca oră de plecare intervalul orar 07:00-09:00. Printre cererile sindicaliștilor se numără: creșterea salariilor și îmbunătățirea condițiilor de muncă. CFR-riștii cer statului să cumpere locomotive noi și să dea drumul la posturi. În acest moment, potrivit sindicaliștii, există un deficit de 6.000 de angajați.

Federaţia Naţională Feroviară Mişcare Comercial Vagoane și Alianța Sindicală a Federațiilor Drum de Fier – Elcatel au anunțat că vor intra în grevă de avertisment, între orele 07:00 – 09:00. Sindicaliștii spun că principalele cauze care stau la baza acestei forme de protest sunt:

– Lipsa bugetelor de venituri şi cheltuieli aprobate pe anul în curs, ceea ce conduce inevitabil la un blocaj generalizat în sectorul feroviar;

– Lipsa finanţării strategice şi coerente a căii ferate;

– Condiţiile grele de muncă din gări, depouri, revizii de vagoane;

– Lipsa de investiţii în material rulant de calitate, modern;

– Lipsa salariilor corecte la calea ferată, salarii motivante care să permită înlocuirea unor generaţii de ceferişti;

– Probleme din ce în ce mai multe şi nerezolvate care au legătură cu Statutul personalului feroviar.

CFR-riștii susțin că sistemul feroviar are nevoie urgent de personal calificat și specializat în meserii care nu se regăsesc în alte sectoare ale economiei naționale. Sindicaliștii spun că au un deficit de 6.000 de angajați

„Situația la calea ferată este, în general vorbind, una aflată sub orice indicatori minimali de funcționalitate, iar elementele care măsoară siguranța circulației la calea ferată sunt la prograul adminisbilității legale.”, au spus membrii Federaţiei Naţionale Feroviare Mişcare Comercial Vagoane.

Și nu sunt singurele nemulțumiri pe care le au CFR-riștii. Sindicaliștii susțin că se confruntă cu foarte multe lipsuri. Vor salarii mai mari, precum și îmbunătățirea condițiilor de lucru.

„De mai bine de 30 de ani, lucrătorii feroviari își desfășoară activitatea în aceleași condiții de muncă precare, fără grupuri sanitare, echipament individual de protecție adecvat, lipsa de personal generând un număr foarte mare de ore suplimentare, aspect care afectează starea de sănătate a salariaților”, a scris pe pagina lor de facebook, conducerea Alianţei Sindicale a Federaţiilor Drum de Fier – Elcatel.

Prin greva de avertisment, sindicaliștii doresc să atragă atenția factorilor de decizie și a opiniei publice de la nivelul Guvernului României cu privire la faptul că este nevoie de implicare pentru a evita blocarea sistemului feroviar.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233