dobroge.tv

Live

Festin culinar în stațiunea Mamaia! Caracatița și calamarul au fost cele mai cerute la Festivalul peştelui durabil românesc

11 septembrie 2023
Publicitate

Festin culinar în stațiunea Mamaia! Prăjit, umplut sau la cuptor, peștele este extrem de gustos indiferent de cum îl preparăm. Și dacă lângă punem și mămăligă și un mujdei de usturoi cu siguranță farfuriile se vor goli într-o clipă. Gustoase sunt și fructele de mare. Caracatița și calamarul au fost cele mai cerute la Festivalul Peştelui Durabil românesc.

Preparatele din pește și fructele de mare au intrat în competiție, la Constanța. Pește de apă dulce sau sărată, midii, scoici, calamar sau caracatiță. Toate au fost pregătite cu mare atenție în cadrul Festivalul Durabil al Peştelui Românesc.

“Acest festival este în egală măsură o demonstrație de artă culinară, întrucât șefii de renume mondial vin și prezintă tehnici de gătire, în special privind peștele și fructele de mare, dar în egală măsură este o competiție foarte serioasă și eu cred că este extrem de benefic pentru industria HoReCa”, a spus Ionuț TENIE, organizator.

Măestria bucătarilor s-a putut vedea lejer cu ochiul liber. Platourile au fost bogate și pline de culoare. Combinațiile de condimente și legumele sunt cele care au făcut, însă diferența.

“Midii în sos de vin roșu, puțin picant, cât trebuie, cu legume multe ca să dea un gust mai deosebit. Vă invităm să gustați! Nu sunt încă gata, mai trebuie pus ceva: ingredientul secret care dă gstul maxim”, a spus Cristian OLTEANU, bucătar șef.

Midiile de Marea Neagră au fost gătite în toate felurile. Cu sos sau fără sos, cu vin roșu sau alb, midiile sunt cele mai ușoare de preparat. Însă, fiecare șef are un ingredient secret care le oferă această savoare, care la final vă va face să spuneți „sărut-mâna pentru masă”.

Când vine vorba de borșul de pește, nu trebuie să fii o gospodină desăvârșită. Este un preparat simplu de făcut. Marii bucătari de propun o rețetă unde peștele proaspăt se îmbină armonios cu legumele culese de pe meleagurile noastre.

La mare căutare au fost și tentaculele de crab de Camchatca care au încântat papilele gustative ale turiștilor. De la eveniment nu au lipsit nici dulciurile.

La festival au participați bucătari din nouă țări. La final, cei mai buni au fost premiați.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233