dobroge.tv

Live

Emoţii şi pentru elevii Colegiului Național Militar din Constanţa. ''Port uniforma militară și sunt sigur că am făcut cea mai bună alegere''

11 septembrie 2023
Redactia DTV
Publicitate

Au fost momente emoționante și pentru cei care urmează cursurile Colegiului Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” din Constanța. Îmbrăcați în uniforma militară, cei 144 de elevii de clasa a IX–a au pășit, de astăzi, spre o nouă lume, cea a armatei. Alături le-au fost colegii mai mari dar și părinții. 37 de fete și 107 băieți au rostit legământul de credință.

Conform tradiției, cei 144 elevi de clasa a IX-a, 37 fete și 107 băieți, au rostit, în prima lor zi de școală, ca liceeni, legământul de credință: „Mă leg să învăț carte, să-mi oțelesc brațul și inima, spre a sluji cu destoinicie Patria și Armata României. Așa să-mi ajute Dumnezeu!”.

“Simt că această carieră simbolizează integritatea, spiritul competitiv, dorința de reușită, cât și curajul. Întotdeauna mi-am dorit să fiu alături de cei mai buni, elita. Am învățat pe tot parcursul școlii, iar rezultatele au venit în mod constant. Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” a fost prima mea opțiune. În acest moment port uniforma militară și sunt sigur că am făcut cea mai bună alegere”

“O amintire călduroasă se leagă de zilele în care diminețile erau cu totul altfel decât cele pe care eram obișnuit să le cunosc, acele dimineţi obișnuite în care priveam în același timp, timp de câțiva ani buni, ajungeau a fi transformate în dimineți altfel private de către un EU diferit”

Claudiu Cojocărașu, student în anul I la Academia Navală „Mircea cel Bătrân”, absolvent al Colegiului Național Militar „Alexandru Ioan Cuza”, a primit în semn de recunoștință pentru rezultatele deosebite la învățătură placheta și insigna pentru titlul de „șef de promoție”.

Într-un cadru solemn, elevii Colegiului Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” din Constanța au început un nou an școlar. Alături de ei au fost profesorii care au spus că experiența într-un astfel de colegiu este unică.

„Vă rog să sprijiniți toate eforturile noastre în formarea unor tineri destoinici care doresc să-și servească țara, câștigători în toate împrejurările și învingători în lupta cu viața și noile provocări ale momentului. Vă doresc mult succes, un nou an școlar cu împliniri și bucurii, multă sănătate și fericire. Semnează, Șeful Statului Major al Apărării, general Daniel Petrescu”

Emoționați au fost și părinții care i-au privit cu mândrie și lacrimi în ochi. Ceremonia de deschidere a anului școlar 2023-2024 s-a încheiat cu defilarea elevilor.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233