dobroge.tv

Live

Mii de persoane au luat parte la Festivalul Borșului Lipovenesc, de la Jurilovca. Oamenii au stat la coadă pentru o porție de borș de pește

05 septembrie 2023
Publicitate

50.000 de porții de borș pescăresc au pregătit pescarii, în weekend-ul care tocmai s-a încheiat. La Jurilovca a avut loc Festivalul Borșului Lipovenesc. Crap, caras și plătită. Așa a fost gătit broșul, după o rețetă tradițională, transmisă din generație în generație. Toți cei care au gustat din el au spus la final „sărut-mâna pentru masă":

La Jurilovca s-a stat la coadă pentru o porție de borș de pește. Mica așezare de pe malul Dunării a găzduit cea de a 14 ediție a Festivalul Borșului Lipovenesc. Încă de dimineață s-au aprins focurile de lemne peste care s-au așezat ceaune uriașe.

Părinți, bunici și nepoți au stat la rând pentru a-și primi porția de borș de pește. Unii au spus că au venit de la sute de kilometri distanță pentru a participa la acest festival unic în țară.

„Noi avem pregătite minim 50.000 de porții de borș de pește, dar după prima zi vom intra și vom face evaluarea în această seară și dacă o să mai fie nevoie avem posibilitatea să mai pregătim. Dimineață la prima ceaune a trebuit să mă asigur că totul este în regulă și că bucătarii noștri pescari nu și-au ieșit din mână. Faptul că noi punem suflet în tot ceea ce facem cu siguranță că oamenii, de la an la an, se anunță între ei. Este un eveniment care a crescut întotdeauna și s-a dezvoltat frumos, împreună cu participanții”, a declarat Eugen ION, primar JURILOVCA.

Atmosfera Festivalului Borșului Lipovenesc de la Jurilovca a fost asigurată de Goran Bregovic și mai mulți îndrăgiți artiști români, printre care Loredana, Viorica și Ioniță de la Clejani și Theo Rose.

„Faptul că în această seară va reuși să cânte Goran Bregovic publicul va spune dacă a meritat sau nu să-l aducem”, a mai spus Eugen ION, primar JURILOVCA.

În cele două zile de festival organizatorii spun că numărul vizitatorilor a atins 150 de mii.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233