dobroge.tv

Live

După șapte săptămâni de spectacole, s-a tras cortina peste SEAS 2023

28 august 2023
Publicitate

După șapte săptămâni de spectacole, zeci de piese de teatru pentru toate gusturile, numeroase ateliere de lucru și, în premieră, piese de teatru de stradal, Stagiunea Estivală a Artelor Spectacolului 2023 a ajuns weekendul trecut la final. Succesul întregului eveniment i-a făcut pe principalii „actori“ care au contribuit la punerea în scenă a proiectului să afirme că, în sfârșit, după o foarte lungă așteptare, Constanța este din nou vizibilă pe harta culturală a României.

S-a tras cortina peste cea de a doua ediție a Stagiunii Estivale a Artelor Spectacolului. Timp de șapte săptămâni, reprezentanții Teatrului de Stat Constanța, cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Constanța, dar mai ales cu energia a numeroși voluntar, au pus în practică un adevărat maraton teatral.

În cadrul acestuia, pe nu mai puțin de trei scene și aproape în fiecare zi, constănțenii și turiștii veniți pe litoral au putut vedea spectacole aparținând celor mai importante teatre din țară. Lor li s-au adăugat atelierele special desfășurate cu această ocazie, dar și câteva zile dedicate teatrului de stradă.

„În primul rând, am venit aici să-i felicit și să le mulțumesc frumos acestor oameni minunați din această instituție a Teatrului constănțean pentru că au făcut o treabă extraordinar, pentru că în harta României au pus Constanța ca o zonă de cultură și nu numai pentru că au organizat, ci pentru că au fost enorm de multe trupe de teatru aici la noi. O propagandă mai mare a culturii decât a făcut Teatrul de Stat și domnul director prin tenacitatea și inteligența dumnealui nu cred că puteam să o realizăm”, a declarat Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța.

„Șapte săptămâni, 32 de spectacole, trei scene, 27 de reprezentații de teatru de stradă în cadrul SEAStreet, 31 de teatre și companii din țară și din străinătate, peste 600 de invitați, actori, regizori, performeri, scenografi, artiști vizuali. Dialogul cu domnul președinte și cu întreaga echipă a Consiliului Județean a fost una extrem de prolifică și mai ales la începutul anului când am discutat despre evenimente și despre proiecte și despre ce en dorim am găsit deschidere totală, inclusiv faptul că s-au găsit resursele bugetare pentru a putea susține un astfel de eveniment și nu numai pentru că sunt multe evenimentele culturale susținute. Dar faptul că a existat consecvență în gândirea domnului președinte care ne-a spus: „Cultura pentru mine rămâne o prioritate”, din punctul nostru de vedere nu a fost doar o declarație politică sau de niciun fel, ci pur și simplu s-a pus în aplicare și apreciem mult că am găsit resursele să facem acest eveniment”, a declarat Erwin Șimșensohn, directorul Teatrului de Stat Constanța.

Tot cu ocazia încheierii Stagiunii Estivale a Artelor Spectacolului 2023, directorul Teatrului de Stat Constanța a vorbit și despre SEAS 2024, pe care a declarat că și-ar dori să îl extindă și la nivelul altor localități de pe raza județului. Acest lucru va fi condiționat în primul rând de bugetul alocat și apoi de disponibilitatea celorlalte administrații locale de a se implica și de a pune la dispoziție săli sau spații propice unor astfel de evenimente culturale.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233