dobroge.tv

Live

Aglomerație pe litoral, în ultimul weekend de vară. Unele hoteluri din Mamaia sunt ocupate în proporție de 100%

28 august 2023
Publicitate

Aglomerație pe litoral, în ultimul weekend de vară. Deși luna august este pe final, la mare au fost înregistrate temperaturi de foc și nopți tropicale. Codul galben de caniculă s-a simțit de parcă ne-ar fi trimis înapoi în luna lui cuptor, spre marea bucurie a celor care și-au rezervat concediul pe finalul verii. Și în luna septembrie, hotelierii se așteaptă la cât mai mulți turiști, atrași de promoțiile programului „Litoralul pentru toți”.

Hotelurile din Mamaia au fost pline de turiști pe final de sezon. Cei care și-au petrecut weekendul la mare, s-au bucurat de o vreme nemaipomenită pentru plajă, iar seară de seară, pe litoral au avut loc zeci de spectacole și de evenimente.

Această vară a fost destul de plină, chiar și acum, aproape de sfârșit suntem ocupați 100%, tarifele încep să scadă. Am avut și familii cu copii și fără copii și tineri, cupluri, dar și seniori. Toate categoriile de turiști, atât străini, cât și români”, a declarat Elena Drăghici, șef recepție.

Pentru cei care nu și-au permis să ajungă vara aceasta pe litoral, de la 1 septembrie prețurile se vor micșora considerabil. O parte dintre hoteluri vor avea chiar și extra reduceri de până la 30% și oferte în funcție de sejurul ales, susțin unii operatori economici.

În această perioadă la minim 4 nopți de cazare se beneficiază la reducere 50% pentru a treia și a patra noapte, cazarea pornește de la 410 lei pe noapte, cu mic dejun pentru doi adulți”, a mai declarat Elena Drăghici, șef recepție.

Abia au fost publicate aceste promoții și deja hotelul are grad de ocupare de aproape 40% până la finalul lunii septembrie. Lăsăm hotelurile din stațiune și ajungem pe nisipul fin de pe litoral. Deși au început cu stângul, operatorii plajelor din inima stațiunii Mamaia spun că situația pare să se îndrepte, pe final de sezon. Prețul unui șezlong așezat cât mai aproape de mal este de 30 de lei, fapt care i-ar atrage pe turiști. Comparativ cu tarifele din nordul litoralului, administratorii consideră că prețul unui șezlong este cât se poate de accesibil.

Aș spune că a fost destul de ok, deși comparativ cu anul trecut, a fost mai slab. Noi, față de celelalte plaje avem prețuri foarte mici, adică șezlongurile de aici le avem la 20 de lei și cele din față la 30 de lei”, a declarat Ionuț Tănase, administrator plajă.

Tot de la întâi septembrie, turiștii pot profita de vacanțe la prețuri mai avantajoase, pentru toate buzunarele, prin programul „Litoralul pentru toți”. Anul trecut, prețurile au pornit de la 35 de lei/persoană la hoteluri de 3 stele din stațiunea Eforie Nord. În Mamaia, tot la hoteluri de 3 stele, prețurile începeau de la 70 de lei.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233