dobroge.tv

Live

Încă o zi în care scăldatul a fost interzis pe litoral. Turiştii continuă să ignore steagul roşu şi-şi pun viaţa în pericol: ''Este pus pentru a-i proteja, nu pentru a nu le da voie sau a le strica concediile''

15 august 2023
Publicitate

Marea agitată și curenții puternici au determinat salvamarii de pe întreg litoralul românesc să arboreze pentru a doua zi la rând steagul roșu, care interzice scăldatul. Însă, în ciuda numeroasele avertizări, semnalele continuă să fie ignorate de către turiști, unii din inconștiență, iar alții pentru că nu le știu semnificația. În ambele situații, pericolul la care se expun este unul mortal. Numai ieri au fost scoase din apele agitate ale mării nouă persoane, dintre care șase au plătit cu viața inconștiența de care au dat dovadă.

Astăzi, pe o plajă din centrul stațiunii Mamaia, am întâlnit turiști care au recunoscut că nu cunosc semnificația culorilor de pe steagurile arborate la posturile de salvamari și care, mai mult decât atât, ignoră indicațiile salvamarilor și se aventurează în marea învolburată.

Cei care ajung pe litoral ar trebui să cunoască foarte bine semnificația steagurilor care sunt arborate în foișoarele de pe plajă. Astfel, steagul roșu cu galben înseamnă că plaja este supravegheată de salvamari. Steagul galben arată că înotul nu este recomandat decât înotătorilor profesioniști, iar cel roșu semnifică interzicerea scăldatului în mare.

Salvamarii care sunt prezenți la datorie pe plajă, la foișoare, le atrag și ei atenția oamenilor să nu intre mare.

"Sunt o parte dintre ei care nu ascultă și nu vor să respecte sfaturile salvamarilor. Noi, încercăm pe cât posibil să îi atenționăm, să le explicăm că își pun viața în pericol. Atâta timp cât steagul este pus și avertizează turistul că este roșu și interzis, să il respecte! Este pus pentru a-i proteja, nu pentru a nu le da voie sau a le strica concediile, așa cum ni se mai spune de câte unii turiști", a spus Gabriel CULEA, șef salvamari Constanța-Mamaia.

La ultima raportare făcută de autorități, până la începutul lunii august 20 de persoane au fost salvate de la înec, în timp ce 9 persoane au decedat în apele mării. Aceste cifre au crescut însă mult în ultimele zile, mai ales din cauza înrăutățirii vremii.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233