dobroge.tv

Live

Preţuri speciale pe litoral. Hotelierii au lansat oferte cu nopți gratuite de cazare sau reduceri last minute

03 august 2023
Redactia DTV
Publicitate

Confruntați cu un sezon estival mai slab decât în anii trecuți, hotelierii de la malul mării au lansat oferte speciale cu nopți gratuite de cazare sau reduceri last minute în speranța că își vor umple camerele rămase goale. Numărul turiștilor cazați în stațiuni a scăzut în luna iulie chiar și cu 10 procente față de anul trecut, așa că hotelierii speră ca măcar în luna august să ajungă la un grad de ocupare care să le țină afacerile pe linia de plutire.

Deși în vârf de sezon, pe litoral gradul de ocupare este de sub 90%, iar scăderea numărului de turiști se resimte în toate stațiunile, motiv pentru care hotelierii s-au văzut nevoiți să își regândească strategia de atragere a clienților.

"În unele situații sunt și prețuri mai mici decât anul trecut, dar în general sunt prețuri mai mici față de cele cu care porniseră hotelierii pentru vârful de sezon, cele pe care le anunțaseră//sunt scăderi punctuale în special pe destinațiile pe hoteluril s-au poziționat cu un preț mai mare la început, și-au dat seama că nu pot vinde la acel preț în contextul actual și atunci sunt nevoiți să facă reduceri", a spus Ionuț Nedea, director agenție de turism.

"Cred că urmare a ofertelor pe care le-am lansat, gradul de ocupare va ajunge la nivelul anului trecut cel puțin pentru luna august. În acetst moment reducerea este de 600 de lei la 341 de lei, prețul pentru o cameră standard, o reducere importantă", a spus Iulian Tenie, proprietar hotel.

În speranța că își vor umple camerele rămase încă goale în vârf de sezon estival, htelierii au redus și sejurul minim.

"Am redus foarte mult pe discount la pachete, sejurul minim s-a redus de la 5 nopți la 3 nopți și atunci am venit cu reducere pe tot pachetul de la 20 la 30%. Sunt gratuități pentru toți copiii de până în 14 ani, achiziționezi mic dejun și primești all inclusive", a spus Roxana Taiss, administrator hotel.

În acest moment, la agențiile de turism, o cameră dublă la un hotel din Mamaia pornește de la 340 de lei la 3 stele fără mic dejun, 318 în Eforie Nord, 208 lei la Neptun, 460 de lei la Venus și 405 în Saturn, în timp ce la 4 stele, la Mamaia, fără mic dejun o cameră dublă costă pe noapte 525 de lei, în Costinești, 404 lei, în Neptun 695 de lei pe noapte cu mic dejun, până la 1071 de lei pe noapte, ultra all inclusive tot la 4 stele la Venus. 

Prețurile vor mai intra la apă după data de 15 august urmând să ajungă la nivelul minim în septembrie când începe programul "Litoralul pentru toți", iar un sejur de 7 nopți va ajunge să coste cam cât o cameră pe noapte în plin sezon.


Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233