dobroge.tv

Live

Preţurile nu mai cresc în ultima lună din acest sezon estival. Este anunțul făcut de către agențiile de turism: ''Exista în anii trecuți un prag unde se mai făcea o majorare, nu este cazul acum''

02 august 2023
Redactia DTV
Publicitate

Preţurile nu mai cresc în ultima lună din acest sezon estival. Este anunțul făcut de către agențiile de turism care dau asigirări că prețurile la cazare rămân înghețate odata cu debutul ultimei luni de vara. Daca până în anii trecuți 1 august venea întotdeauna cu majorări de tarife la cazare, anul acesta hotelierii nu mai par tentați sa umble la preturi și nici nu e de mirare. Gradul de ocupare, mai ales în cursul săptămânii în stațiuni, este sub 70 la suta iar în weekend abia acum se ajunge la 90 la suta.

Vârful de sezon pe litoralul românesc începe pe 20 iulie și se termină undeva în jurul datei de 15 august. În această perioadă prețurile ating cote maxime. Anul acesta utima majorare de tarife a fost făcută după jumătatea lunii iulie. Iar deşi în anii trecuți hotelierii mai umblau la tarife și în special la cele de recepție, anul acesta lucrurile nu mai stau deloc așa.

“Nu cresc tarifele de la 1 august. Avem undeva cu 10 la sută mai puțini turiști motiv ca să menținem tarifele și să nu le creștem. Exista în anii trecuți un prag unde se mai făcea o majorare, nu este cazul acum, după un an în care românii au călătorit mai mult pentru că ieșisem din pandemie, acum tarifele majorate în toate destinațiile îi determină pe români să reconsidere bugetele de vacanță. Lipsa de promovare, problemele legate de plaje şi tot ce a însemnat acest scandal al plajelor au contribuit negativ asupra numărului de turiști”, a spus Corina Martin , manager agenție de turism.

În cele mai multe dintre unitățile de cazare ultimile majorări de prețuri s-au făcut în perioada 15-25 iulie. Fiecare hotelier a decis singur data și procentul cu care a crescut tarifele. Iar acesta a fost de aproximativ 30%.

“Există o falsă percepție că de 1 august tarifele se majorează. Ultima data s-au majorat pe 15 iulie până pe 20 august. Nu s-au majorat. Ca și vânzări întotdeauna în luna august au fost mai multe cereri și avem încredere că august va fi bun”, a spus Ovidiu Oprea, reprezentant agenție de turism.

“Anul acesta tarifele au fost majorate pe 10 iulie şi rămân așa până pe 19 august. Tarifele pornesc de la 510 lei pe noapte cazare cu mic dejun inclus”, a spus Elena Drăghici, manager hotel 4 stele Mamaia.

Suficient, spun turiștii care cred că o nouă majorare nu s-ar justifica sub nicio formă.

În această perioadă, o cameră dublă se poate închiria la Neptun cu 208 lei pe noapte la un hotel de 2 stele sau 695 de lei la 4 stele cu mic dejun inclus. La Eforie, aceeași camera la 3 stele costă 340 de lei ca și la Costinești, și poate ajunge la un hotel de 4 stele în regim all inclusive la 1140 de lei pe noapte. În Mamaia tarifele nu diferă dacă vorbim de unităţile de trei stele însă la patru stele, o cameră poate să coste și 800 de lei pe noapte cu mic dejun inclus. După 15 august sunt așteptate și primele reduceri de tarife pe litoralul românesc.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233