dobroge.tv

Live

Traseu montan spre plajă. ''Turiștii sunt nemulțumiţi, calea este aproape inaccesibilă și e din ce în ce mai greu de urcat atunci când plouă''

02 august 2023
Publicitate

O zi la mare în inima Constanței începe cu un examen fizic. Deși plajele arată impecabil, demne de a primi turiștii care aleg litoralul nostru, drumul către plaje arată precum o potecă desprinsă dintr-un traseu montan.

Scările care ar trebui să asigure o trecere sigură și plăcută spre plajă au fost distruse odată cu trecerea timpului. De mai bine de 30 de ani, spun locuitorii, acestea s-au sfărâmat bucată cu bucată și nimeni nu s-a mai îngrijit de ele. Odată ajunși la fața locului, turiștii uită să mai admire frumosul tablou al Mării Negre, concentrându-se pe rămășițele de trepte, care devin pe zi ce trece din ce în ce mai periculoase.

La vederea camerei, mai mulți turiști care se întorceau de la plajă și-au exprimat nemulțumirile. Nu a fost pentru prima oară când s-au confruntat cu această cale de acces periculoasă, dar motivul pentru care încă aleg zona este plaja liniștită și curată.

Problema accesului spre mare îi nemulțumește și pe dministratorii beach-barurilor. Aceștia spun că taluzul plajelor este deținut de proprietari privați, care nu iau nicio măsură pentru a rezolva problema. Alt operator din zona afirmă că a încercat să ia măsuri de unul singur, construind o scară robustă din lemn, pentru care a fost amendat în urmă cu un an.

"Turiștii sunt nemulțumiţi, calea este aproape inaccesibilă și e din ce în ce mai greu de urcat atunci când plouă. Terenurile sunt private, noi nu avem cum să construim scări sau acces. Aşa sunt de când sunt eu mic. Ca să ne dea voie, se cer sume foarte mari", a spus Claudiu LUCA, administrator plajă.

Puțin mai la nordul stațiunii, situația s-a schimbat. La plaja 3 Papuci, o nouă scară facilitează trecerea celor care doresc să ajungă la plajă. Până la momentul redactării, reprezentanții Primăriei Constanța nu au dorit să comenteze în niciun fel situația.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233