dobroge.tv

Live

Zi încărcată de emoții pentru studenții Academiei Navale „Mircea cel Bătrân” care au avut festivitatea de absolvire: „Au fost patru ani minunați”

28 iulie 2023
Publicitate

Zi plină de emoții pentru tinerii absolvenți ai Academiei Navale „Mircea cel Bătrân” din Constanța. De astăzi, 294 de studenți vor afla ce presupune cu adevărat cariera de marinar militar român. Alături de studenți au fost și familiile, care priveau cu mândrie către moștenitori.

Nici soarele arzător și nici emoțiile copleșitoare nu au stricat unicul moment. Roxana este șef de promoție a Academia Navală „Mircea cel Bătrân” din Constanța, secția electronavală. Tânăra ne-a spus că cei patru ani nu au fost deloc ușori, dar i-ar repeta oricând cu placere.

Sunt emoționată, dar știu că sunt emoții constructive, atmosfera este bună. Sunt curioasă cum o să decurgă pentru că este prima oară când particip la o astfel de festivitate și fiind festivitatea mea, emoțiile sunt și mai intense”, a declarat Roxana Târâlă, șef de promoție ANMB specializare electronavală.

Cu acest prilej, a avut loc și acordarea primului grad de ofițer studenților militari din Promoția 2023 „General Constantin Christescu - 100”. La eveniment au participat profesori, reprezentanți ai municipalității, dar și reprezentanților Statului Major al Apărării.

Generație după generație, absolvenții ANMB sunt mesagerii școlii românești de marină, care duc mai departe tradiția unei meserii prețioase, care prin componenta militară este o parte esențială a sistemului de apărare”, a declarat cdor. conf. univ. dr. Alecu Toma, comandantul Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”.

La fel ca și colega lui, Darius a finalizat cei patru ani de studenție cu zece pe linie. Discursul în fața celor prezenți a fost ca o clipă de eliberare și mulțumire față de toți cei care l-au susținut.

Au fost patru ani minunați, am învățat multe lucruri, festivitatea a fost profesionistă, foarte frumoasă. Au fost multe emoții având în vedere că am ținut un discurs, dar am trecut peste ele”, a declarat Darius Diliu, absolvent Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”.

Emoțiile părinților au fost și ele greu de stăpânit. Festivitatea copiilor i-a adus acasă chiar și pe părinții aflați la sute de kilometri distanță.

Reporter: Cum este evenimentul?

Mămică: Foarte frumos...

Reporter: Aveți emoții?

Mămică: Multe, da. A fost foarte greu pentru el, eu am fost plecată în Italia.

Foarte frumos, am nepotul aici și este foarte emoționant”, spune o mămică.

Anul acesta, 117 sunt absolvenți ai Secției Militare, din care 107 pentru Ministerul Apărării Naționale și 10 pentru Ministerul Afacerilor Interne, iar 177 de absolvenți sunt de la Secția Civilă. Alți 5 dintre cei 117 absolvenți ai Promoției „General Constantin Christescu - 100” au finalizat studiile universitare de licență la specializarea Arhitectură Navală, la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233