Cel de-al patrulea volum al cărții „Poveștile Mării Negre” a fost lansat la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța
Eveniment inedit la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța. O lansare de carte s-a desfășurat alături de constănțenii îndrăgostiți de litoral și dornici să afle poveștile Mării Negre. Volumul patru are un subtitlu care pune accent pe oamenii care și-au pus amprenta pe epoca antică, pe eroii care trebuie cunoscuți și pe zeii din acea perioadă.
Astăzi a fost lansat cel de-al patrulea volum al cărții „Poveștile Mării Negre”. Scriitorul Cristian Cealera a explicat celor prezenți de unde apare inspirația și cum iau naștere scrierile sale.
„Am început această serie de legende și istorii dobrogene pentru că pe mine mă interesează foarte mult să promovez povestea teritoriului dintre Dunăre și mare. A fost un drum lung, un drum foarte plăcut, în care eu am învățat foarte multe”, a declarat Cristian Cealera, scriitor.
„Sunt și eu copleșit de carte, al patrulea volum este mult mai consistent. Aici este talentul lui de povestitor, că o desprinde de partea științifică și face o poveste din ea”, a declarat Ovidiu Dunăreanu, scriitor.
Seria „Poveștile Mării Negre” este compusă din scurte istorii și legende ale Dobrogei.
Proiectul a prins viață în anul 2014, pe o platformă online, unde scrierile au fost apreciate de public. În cele patru volume sunt peste 500 de materiale care prezintă istoriile zonei.
„Iese din tipare și dintr-un univers strict al izvoarelor istorice. Ambalează, transmite publicului, publicul află că informația pleacă odată de la el ca autor, dar și de la muzeu, de la istoria locală”, a declarat Aurel Mototolea, directorul Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța.
„Impresionant mai ales că am răsfoit. Doresc să mulțumesc eu în numele celor de vârsta mea pentru că s-a aplecat asupra istoriei, pentru că istoria promovează modele de urmat și mai promovează și modele despre care e foarte bine să le spui copiilor tăi: ca ei, nu”, a declarat Elena Frâncu, invitat de onoare.
Volumul patru are un subtitlu care pune accent pe oamenii care și-au pus amprenta pe epoca antică, pe eroii care trebuie cunoscuți și pe zeii din epoca antică. Volumul este împărțit în două părți. A patra carte este un omagiu adus arheologilor români, în special celor constănțeni, a precizat autorul volumului.