dobroge.tv

Live

„Când ajung în magazin uită de bugetul cu care au venit”. Suvenirurile, o afacere profitabilă pe litoral: cât scot din buzunare turiștii pentru magneți, căni, coliere sau vaporașe în miniatură

24 iulie 2023
Publicitate

Căni cu motive marine, coliere de scoici sau vaporașe în miniatură. Sunt doar câteva dintre suvenirurile pe care le pot cumpăra turiștii pe litoralul românesc. Turiștii pot face cumpărături și în timp ce stau la soare, pe șezlong. Pe plajă se plimbă zilnic zeci de vânzători ambulanți cu melci de mare, coliere și brățări din scoici.

Magazinele cu suveniruri, o afacere profitabilă pe litoral. Niciun turist nu pleacă acasă fără să cumpere o amintire de la mare, așa că zilnic, comercianții, vând zeci de mii de magneți de frigider, rame foto, căni sau coliere și brățări din scoici.

„Am cumpărat pentru bunica și pentru mama două căni, să fie un cadou frumos”, spune un turist.

„Eu am cumpărat pentru mine și prietena mea a luat pentru prietene. Scoici cu lumânărele, amintiri frumoase”, spune o turistă.

Între 8 și 15 lei costă o cană cu motive marine, 20 de lei un colier de scoici, 15 lei o brățară, 8 lei un breloc. Pentru un vaporaș în miniatură decorat cu scoici turiștii plătesc între 10 și 45 de lei, iar pentru o ramă foto cu motive marine între 15 și 30 de lei. Cei care doresc să privească marea și din sufragerie pot achiziționa tablouri cu peisaje marine. Acestea costă de la 50 de lei la câteva sute, în funcție de tehnica folosită de artist. Afacerile merg bine spun vânzătorii care au clienți în fiecare zi.

„Când ajung în magazin uită de bugetul cu care au venit și se duc în extrema în care să cheltuiască din ce în ce mai mult din cauza familie hai să luăm și o cană și un magnet și ajung uneori la sume destul de mari, în jur de 300-400 de lei de persoană”, spune Alin Amișculesei, vânzător.

Turiștii pot face cumpărături și în timp ce stau la soare, pe șezlong. Pe plajă se plimbă zilnic zeci de vânzători ambulanți cu melci de mare, coliere și brățări din scoici. Tot la ei turiștii găsesc și nămol.

„Cumpărăm să avem amintire de la fiecare stațiune. Păi câte o brățărică, un colier, un suvenir magnet pentru frigider”, spune un turist.

„70 de lei o sticluță cu nămol și două coliere pentru nepoțele. Sunt foarte scumpe, nu prea îți permiți altceva la câteva sute de lei”, spune o turistă.

Cel mai bine se vând însă magneții de frigider. Cel mai ieftin costă 2 lei, iar cel mai scump, 15 lei.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233