Distracție garantată la malul mării pentru iubitorii de senzații tari. Turiștii pot alege dintre kitesurfing, stand-up paddle, surfing sau plimbare cu caiacul
Cât de activ vrei să fii în vacanţă? Ești genul care lenevește la soare pe șezlong sau care nu stă locului o clipă? La malul mării plajele se împart între turiștii care vor doar plajă, soare și o baie-n mare și cei care fac din sporturile nautice adevărate distracții de vacantă. Cuceriţi de briza mării şi de valuri, aceştia îşi testează limitele prin practicarea sporturilor nautice. Kitesurfingul, stand-up paddle, surfingul sau plimbarea cu caiacul, au rămas la modă şi în acest sezon.
Curajul şi spiritul de aventură - acestea sunt principalele elemente de care au nevoie turiştii dornici să încerce sporturi nautice. Nimic nu se face la întâmplare. Începătorii preferă stand-up paddle, un sport în care echilibrul este cel mai important. La linia de start s-au aliniat astăzi câteva zeci de turiști, dornici sa încerce o distracție nouă.
„E prima experiență. Sper să fie bine. Bate vântul, dar sperăm să fie bine”, spune o turistă.
„E ușor că nu bate vântul, dar să vedem. Facem baie, dacă nu”, spune o altă turistă.
Stand-up paddle este un sport în care ai nevoie doar de o placă, de o vâslă și, obligatoriu, de echilibru. Pentru o oră de distracţie, turiştii scot din buzunare o sută de lei şi sunt asistaţi de un instructor. Iar competițiile sunt distracție curată.
„E epuizant dar extraordinar de frumos. A fost o experiență unicat”, spune un turist.
„Este un sport pentru toată lumea. Nu trebuie să-l știi ca să-l practici. Nu trebuie școală, pur și simplu te urci pe el, stai în genunchi, stai în fund și dai la rame”, spune un turist.
Irina este o turistă care a venit cu câinele pe placă. Îl cheamă Pixel și participă la toate competițiile.
„E greu să-ți ții echilibru cu câinele care se mișcă tot timpul și nu sta pe loc, dar e fun și s-a bucurat și el”, spune Irina.
De pe mal, turiștii s-au uitat ca la spectacol.
„Ai nevoie de multe abilități ca să poți să duci o cursă până la final”, spune o turistă.
„Cred că mi-ar fi teamă să particip. Nu știu să înot, spre rușinea mea și mi-ar fi destul de frică”, spune o altă turistă.
Cei mai experimentaţi, dar şi cu dare de mână, au rămas fideli kitesurfingului, un sport dificil care implică, pe lângă echilibru, cârmuirea unui zmeu imens. O oră de kitesurfing costă 50 de euro. Cine a spus da provocării s-a îndrăgostit de acest sport.
„Mie-mi plac foarte mult sporturile extreme și pentru mine chiar a fost o provocare de la bun început”, spune o turistă.
„Poți să-l practici și normal, adică doar să stai pe apă și să mergi liniștit și-atunci este ca mersul pe jos sau poți să-l duci la extrem, să faci sărituri înalte”, spune un turist.
A fost cel mai aglomerat weekend pe litoralul românesc: e vremea concediilor iar weekendurile sunt pline de distracții. 120.000 de turiști au ocupat 80% din capacitatea oficiala de cazare. La aceștia s-au adăugat cei care sunt cazați la particulari, la rude sau prieteni.