dobroge.tv

Live

Cel mai aglomerat weekend din această vară - Mamaia a atins gradul maxim de ocupare

07 iulie 2023
Publicitate

Se anunță cel mai aglomerat weekend din această vară. Mamaia a atins gradul maxim de ocupare încă de vineri, însă nici celelalte stațiuni nu duc lipsă de turiști! Peste 120.000 de oameni sunt așteptați pe nisipul fierbinte de pe litoralul românesc în zilele care urmează, festivalul Neversea fiind principalul element de atracție pentru cei mai mulți dintre aceștia.

Mii de oameni se-nghesuie zilnic sub soarele verii, încă de la primele ore ale diminețîi și stau pe nisipul fierbinte până seară târziu, când soarele se pregătește să apună. Pe o plajă arhiplină, turiștii veniți din toate colțurile țării se-nghesuie sub același soare pentru a se bucură de câteva zile de vacanță.

Eforie rămâne nu doar stațiunea cea mai aglomerată și preferată de familiști, ci și cea mai accesibilă din punct de vedere al prețurilor. Bugetele celor care aleg să vină aici în vacanță variază între 3.000 și 5.000 de lei de familie, iar într-o zi de plajă, cei mai mulți dintre ei cheltuie între 300 și 500 de lei.

"Sută la sută grad de ocupare în Mamaia, orașul Constanța și în Mamaia Nord datorită festivalului NEVERSEA care ne aduce, așa cum au anunțat organizatorii, în jur de 70.000 de vizitatori pe zi. Înmulțim cu 4 zile și extragem undeva în jur de 20% turiști străini care au venit numai pentru acest eveniment. Sută-la-sută grad de ocupare deci, și vinovatul principal, între ghilimele, NEVERSEA. Dar, pentru Sudul Litoralului am spune că avem un grad de ocupare în jur de 80%. Acolo merg foarte multe familii cu copii, proximitatea față de orașul Constanța și stațiunea Mamaia ajută de asemenea, tarifele sunt mult mai bune și desigur e o stațiune foarte populară și foarte iubită", a spus Corina Martin, președinte de onoare RESTO .

Și cum numărul de turiști este în continuă creștere la Eforie, salvamarii sunt și ei la datorie, mai ales că o clipă de neatenție poate ruină vacanța turiștilor. Aceștia îi sfătuiesc să nu se aventureze în larg, iar pe părinți să își supravegheze copiii, atât în mare, cât și pe uscat.

“Vântul este puțin cam aspru și se va intensifica și în zilele următoare. Nu știm sigur dacă vor fi vânturi cu putere mare, dar ne așteptam să avem de muncă. În funcție de cât de puternic va fi vântul așa vor fi și curenții”, a spus Claudiu Popescu, salvamar Eforie .

“Vineri, sâmbătă o să fie instabilitate după amiază sunt condițîi de averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului până la 55 – 65 de km/h asta în privința codului, ploile sunt mai multe în vestul Dobrogei lângă Dunăre, iar la Constanța în timpul nopții. Începând de mâine după amiază ploile se restrâng însă vântul va bate tare toată ziua de mâine din sector n-v cu până la 65 km/h, agitând și marea cum spuneați, va fi gradul 3,4, valuri de 1, 1,5 metri la țărm aici deci mare atenție la scăldat”, a spus Sebastian Păun, meteorolog de serviciu CMRD Dobrogea.

De duminică se întoarce însă vremea frumoasă. Temperaturile vor fi mai suportabile la începutul săptămânii viitoare, cu valori de până la 26 grade Celsius, dar apoi revine caniculă, iar temperaturile vor atinge din nou 38 de grade Celsius.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233