dobroge.tv

Live

Topul celor mai căutate locuri de muncă în prima jumătate a anului 2023

05 iulie 2023
Redactia DTV
Publicitate

Șofer, asistent medical, operator call center și contabil. Sunt cele mai căutate joburi la ora actuală în România potrivit unei platforme de recrutare online. Au fost patru milioane de căutări de joburi care au fost efectuate, de la începutul anului și până acum, de candidații activi pe eJobs.ro. Prima jumătate a anului a crescut semnificativ numărul de căutări făcute de cei interesați să își schimbe locul de muncă. Vorbim despre o dublare sau chiar o triplare a numărului de căutări, în special pentru pozițiile de entry level.

Anul acesta dispare din top poziția de inginer, care, la nivelul anului trecut, a fost cea mai populară. A fost înlocuită de poziția de șofer, care s-a regăsit în peste 150.000 de căutări active. În această categorie profesională, cei mai mulți dintre candidați sunt interesați de joburile deschise pentru șoferii de categorie B, șoferii de TIR și cei de curierat.

Potrivit eJobs, salariul mediu net al celor care lucrează ca șoferi pleacă de la o medie de 2.800 de lei, net, în cazul curierilor, spre exemplu, și pot ajunge până la 9.000 de lei sau chiar mai mult, dacă vorbim despre șoferi de TIR, pe curse internaționale.

Salariul mediu net pentru un contabil, la nivel național, este de 3.600 de lei și poate ajunge la 6.000 de lei, în cazul contabililor șefi, în timp ce operatorii din call-centere se pot aștepta la câștiguri lunare de aproximativ 2.700 de lei. Un asistent medical câștigă, în medie, 3.200 de lei, pe lună.

Peste 4 milioane de căutări de joburi au fost efectuate, de la începutul anului și până acum, de candidații activi pe eJobs.ro.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233