dobroge.tv

Live

Peste 13.000 de joburi noi au fost scoase pe piață în luna iunie de angajatori. Cele mai multe sunt în domeniul HoReCa și turism, iar salariile pornesc de la 3.000 de lei.

30 iunie 2023
Publicitate

Mai mult de 13.000 de joburi noi au fost scoase pe piață în luna iunie de angajatori. Cele mai multe sunt în domeniul HoReCa și turism, iar salariile pornesc de la 3.000 de lei. Însă, așteptările pe care le au candidații depășesc cu aproximativ 40% mediile încasărilor declarate. Cei care sunt în căutarea unui loc de muncă ar dori ca la finalul lunii să primească aproximativ 5.000 de lei. Cel puțin asta arată datele oferite de o platformă de recrutare online

În timp ce media salarială din retail este de 3.500 de lei, așteptările candidaților urcă până la 5.000 de lei pe lună. În industria alimentară și HoReCa diferența este de 1.200 de lei - de la 3.300 de lei la 4.500 de lei, în timp ce pentru turism este înregistrat un decalaj de 1.500 de lei - de la 3.000 de lei la 4.500.

„Împărțite însă pe nivel de carieră, cei care lucrează în retail, industria alimentară / HoReCa și turism înregistrează medii de 2.850 de lei pe lună în categoria entry level (0 – 2 ani de experiență), 3.200 de lei pentru mid level (2 -5 ani de experiență) și 4.000 de lei pentru senior level (peste 5 ani de experiență)”, a declarat Roxana Drăghici, Head of Sales în cadrul platformei de recrutare online.

Pentru aceste sectoare de activitate, cei mai căutați în această vară sunt candidații entry level, în condițiile în care peste 70% dintre oferte li se adresează. În ceea ce privește orașele care au agregate cele mai multe oportunități, Capitala ocupă primul loc, fiind urmată de Cluj Napoca, Constanța, Timișoara și Brașov.

„Cu toate că vara apare o creștere sensibilă a numărului de joburi pentru aceste domenii, a căror dinamică este influențată de sezonul estival, mediile salariale relativ mici nu încurajează candidații să aplice masiv. Pentru tinerii care caută să se angajeze doar pe durata verii, pe bază de proiect, angajatorii din turism și HoReCa sunt variantele cel mai la îndemână de luat în calcul”, a mai adăugat Roxana Drăghici, Head of Sales în cadrul platformei de recrutare online.

Mult mai atractive pentru candidați par a fi joburile din servicii, call center, ori servicii financiare. În acest moment, peste 33.000 de locuri de muncă sunt disponibile pe platforma de recrutare online.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233