dobroge.tv

Live

Momente emoţionante în Portul Constanța. Fregata „Regele Ferdinand” a revenit acasă, cei 240 de militari au fost aşteptaţi de familii: ''N-a fost o misiune uşoară''

16 iunie 2023
Publicitate

Au fost momente emoţionante, azi dimineață, în Portul Constanța. Fregata „Regele Ferdinand” a revenit acasă după mai bine o lună pe mare. Familiile şi prietenii i-au aşteptat cu nerăbdare pe cei 240 de militari care au participat la operaţiunea NATO din Marea Mediterană. Marinarii vor primi permisii la ţărm după care vor începe pregătirea pentru următoarea misiune.

La ora 10 fix fregata „Regele Ferdinand” a sosit în portul Constanța. A fost întâmpinată cu onoruri militare şi cu sunete de sirenă, de la celelalte vapoare acostate le cheu. Misiunea marinarilor de la bord a fost impunerea embargoului asupra Libiei în ceea ce priveşte comerţului cu arme dar şi exportului de petrol şi produse petroliere. Embargoul impus de Organizaţia Naţiunilor Unite este verificat continuu de nave militare, care controlează vapoarele de marfă care se-ndreaptă sau care vin din această ţară.

„N-a fost o misiune uşoară prin prisma faptului că suntem plecaţi o perioadă destul de-ndelungată însă cred că am demonstrat încă o dată că suntem suficienți de instruiți și pregătiți pentru a executa orice tip de misiune”, a spus lt. Emilian MARCU, membru de echipaj Fregata „Regele Ferdinand”.

Mai exact, militarii români au controlat 160 de vapoare de marfă. Echipele de verificare au urcat pe puntea navelor suspecte, iar marinarii au fost supravegheaţi din aer de către elicopterul ambarcat la bord, iar de pe navă de către trupele speciale.

„Avem câteva camere speciale, un sistem de observare care se află în partea din față a elicopterului, cât şi diferite echipamente de fotografiat. Noi suntem ochii din cer ai navei, a fregatei „ Regele Ferdinand” și sprijinim misiunile acesteia în marea de responsabilitate”, a spus lt. Vasile CICEU, pilot elicopter.

Pe cheu, nerăbdătoare, familiile şi prietenii abia aşteaptau ca să coboare membrii echipajului. Mulţi dintre militarii de la bord au fost la prima misiune de acest gen.

„Este iubita mea, maistru clasa 5-a, Anghel Ionela care chiar acum se află pe bordul babord al navei şi a fost plecată în prima ei misiune internaţională. A fost greu pentru că au fost plecaţi în zone în care n-a fost deloc semnal şi-atunci să iei legătura cu ea a fost foarte complicat”

„Suntem onorați că el a participat pe Fregata „Regele Ferdinand”, ne-a fost greu fără el. Suntem fericiți și suntem alături de el în cariera pe care și-a ales-o”

Marinarii vor primi permisii la ţărm după care vor începe pregătirea pentru următoarea misiune. Fregata „Regele Ferdinand” este nava militară a României cu cele mai multe misiuni internaţionale în teatrele de operaţiuni marine.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233