dobroge.tv

Live

Momente emoţionante în Portul Militar din Constanța. Îmbrăcați în uniforma de paradă, 109 de tineri au defilat sub privirile celor dragi: ''Ne vom regăsi peste ani pentru că o să ajungem colegi''

15 iunie 2023
Publicitate

Au fost din nou momente emoționante în portul militar din Constanța. A sunat ultimul clopoțel pentru cei peste 100 de absolvenți ai Colegiulului Naţional Militar „Alexandru Ioan Cuza”. Cu toții sunt mândri că au terminat o școală de prestigiu, care le dă posibilitatea să urmeze o carieră în domeniul militar. Emoționați și cu multe visuri pentru viitor, tinerii alături de familii au participat la festivitatea de final de an. În acești patru ani au legat prietenii pe viață și s-au format ca oameni.

Îmbrăcați în uniforma de paradă, cei 109 absolvenţi ai Colegiului Naţional Militar „Alexandru Ioan Cuza” au dat onorul pentru ultima oară profesorilor şi comandanţilor lor. Au defilat în faţa părinţilor şi-a camarazilor mai mari aflaţi pe puntea navelor de luptă, din Portul Militar Constanța.

„A fost ceva incredibil și mi-a plăcut foarte mult. Și defilarea ne-a ieșit destul de bine cred eu. Avem bacul și admiterea pentru Academie și trebuie să studiem mult mai mult, să recapitulăm tot ce am făcut în acești patru ani”, a spus Daniela TILĂ, absolventă Colegiului Naţional Militar „Alexandru Ioan Cuza” Constanța.

Cea de-a doua promoție care a parcurs toți cei patru ani de studiu este compusă din 41 de fete și 68 de băieți. Cheia Colegiului va fi înmânată de elevul plutonier adjutant Maximilian Cautiș, din clasa a XII-a, elevului reprezentant al clasei a XI-a, predându-se, astfel, ștafeta între cei doi ani de studiu.

“Destul de entuziasmată. Este ultima zi cu noi toți aici. O să-mi lipsească, o să-mi lipsească totul. Un colectiv care m-a primit cu multă căldură, chiar nu mă așteptam. A fost super”, a spus Bianca ENE, absolventă Colegiului Naţional Militar „Alexandru Ioan Cuza” Constanța.

„E un moment emoționant pentru noi având în vedere că patru ani i-am petrecut împreună iar acum ne luăm rămas bun unii de alții. Unii dintre noi o să rămânem împreună cel mai probabil, alții nu dar ne vom regăsi peste ani pentru că o să ajungem colegi”, a spus Cătălina BLÂNDA, absolventă Colegiului Naţional Militar „Alexandru Ioan Cuza” Constanța.

În urmă cu patru ani, cei peste 100 de elevi pășeau timizi în curtea colegiului. Aveau multe visuri și planuri. Însă, indiferent de greutățile pe care le-au întâmpinat au mers înainte, iar acum pot spune că prima lor „misiune” s-a încheiat. După examenul de Bacalaureat majoritatea vor să-și continue studiile în același domeniu.

„Intrarea la Academie și doamne ajută să intru în Forțele Navale. Asta îmi doresc”, a spus George HUZUM, absolvent Colegiului Naţional Militar „Alexandru Ioan Cuza” Constanța.

„Foarte emoționat. Chiar mă bucur că am făcut acest liceu și am fost aici de la începutul liceului din anul I, a fost super frumos cu multe amintiri frumoase, cu multe momente grele, dar și ușoare”, a spus Mihai FILIP, absolvent Colegiului Naţional Militar „Alexandru Ioan Cuza” Constanța.

Promoția a primi denumirea onorifică „General Constantin Christescu - 100”, aceasta fiind cea de-a doua care a parcurs toți cei patru ani de studiu, de la reînființarea colegiului, în anul 2018.

“Peste tot a fost o emoție deosebită, fericire, bucurie, prezența, dorința părinților de a fi alături de noi, de a fi alături de copii lor, de a fi mândri de acești copii.”, a spus cdor. Gabriel Iulian TĂNASE, comandant Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza”.

Părinţii sosiţi din toată ţara și-au privit copiii cu lacrimi în ochi.

„Avem emoții, ne bucurăm de eveniment. Ne bucurăm să luăm parte la un astfel de eveniment”

„Foarte fericită și emoționată”

“Generațiile care vin considerăm că trebuie să fie din ce în ce mai pregătite. Să facem cu ei așa cum am prezentat. Să facem performanță, să reușim să-i aducem la un alt standard de pregătire”, a spus cdor. Gabriel Iulian TĂNASE, comandant Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza”.

Elevii cu cele mai bune rezultate la învățătură, dar și sportive au fost premiați. De asemenea, recompensate au fost și cadrele didactice care au obținut rezultate deosebite în ultimul an de învățământ.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233