50 de tineri ofițeri de marină din 17 state europene au participat la un seminar susţinut la Constanţa. Inteligența artificială care ar putea ajuta la luarea deciziilor la bordul unei nave, printre subiectele abordate
Inteligența artificială ar putea ajuta la luarea deciziilor la bordul unei nave, mai ales atunci când vine vorba de pericolele din jur. Pe viitor ofițerii de marinii ar putea utilizarea acest tip de tehnologie pentru suportul tactic al structurilor de comandă și control. De asemenea, cu ajutorul dronelor minele marine pot fi văzute din timp și distruse fără incidente. Tinerii ofițeri de marină din statele europene au susținut astăzi un seminar în acest sens la Constanța.
În ultima perioadă în largul Mării Negre și chiar pe plajă au fost văzute mai multe mine marine. Au ajuns la noi din cauza războiului dintre Ucraina și Rusia. Toate au fost observate din timp și nu au fost înregistrate evenimente nefericite. A fost un incident anul trecut în luna septembrie. Dragorul maritim „Locotenent Dimitrie Nicolescu” a lovit o mină marină într-o misiune de neutralizare a acesteia. Însă, cu ajutorul unor drone de ultimă generație. Astfel, și marinarii militari din Forțele Navale Române vor fi în siguranță.
Aceasta a fost doar o temă din cadrul seminarului „Inteligenței Artificiale pentru suportul tactic al structurilor de comandă și control” care a avut loc la Academia Navală „Mircea cel Bătrân”. Evenimentul a fost destinat
tinerilor ofițeri de marină din statele europene.
Inteligența artificială a început să fie utilizată din ce în ce mai mult atât în sectorul privat, dar și în cel public. Practic, mașinăria dotată cu acest tip de tehnologie are capacitatea de a imita funcții umane, dar și îi permite să prelucreze și să rezolve orice problemă.
Seminarul a reunit peste 50 de tineri ofițeri de marină din 17 state europene. Evenimentul a avut drept scop dezvoltarea relațiilor între forțele navale din Europa, manifestarea reprezentând o oportunitate pentru participanți de a lucra în echipe. Acesta s-a desfășurat pentru prima dată în 1999, iar de atunci este găzduit, prin rotație, de marinele militare europene membre ale Forumului Șefilor Forțelor Navale Europene.