dobroge.tv

Live

Au început controalele pe litoral. Cherhanalele din Mamaia Nord au fost astăzi verificate de inspectorii de la Protecția Consumatorului - una a fost deja închisă

13 iunie 2023
Publicitate

Aveți grijă unde alegeți să luati masa. Au început controalele pe litoral. Cherhanalele din Mamaia Nord au fost astăzi verificate de inspectorii de la Protecția Consumatorului. Una a fost deja închisă. Produse expirate și igienă precară asta au găsit comisarii. La o altă locație patronul a fost amendat. Toată marfa și preparatele au fost scoase de la comercializare și distruse.

Cu aceste preparate culinare sunt serviți turiștii într-un restaurant tip cherhana de pe faleza din Mamaia Nord, spre Năvodari. Alimente fierte sau prăjite cu mult înainte de a ajunge în farfuria clientului, ținute la temperaturi neconforme și depozitate necorespunzător.

Inspectorii de la Protecţia Consumatorului au verificat marți în prima zi de controale bucătăriile a două locații. În ambele a găsit nereguli, iar despre igienă nici nu se poate vorbi.

„La una dintre ele am avut șansa extraordinară să călătorim în timp; deschizi uşa şi te-ntorci în anii 1990. Ne explica administratorul acelei locaţii ca peştele prăjit cu o zi înainte dacă nu este vândut se va transforma într-un bun storceag. Mămăligă, de asemenea fiartă cu câteva zile înainte devenă prăjită, dacă nu se vinde prăjită se poate face o budincă, dacă nu se vinde budinca îi pune zahăr”, a spus Horia CONSTANTINESCU, preşedinte ANPC.

Și nu sunt singurele nereguli găsite de inspectorii OPC. Plajele au fost și ele verificate. Una dintre locații a fost închisă temporar, iar o alta a fost amendată, iar marfa și preparatele au fost scoase de la comercializare.

Controalele inspectorilor vor continua în fiecare stațiune de pe litoral.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233