dobroge.tv

Live

Fregata ''Regele Ferdinand'' revine acasă. După șase săptămâni de misiune în Marea Mediterană, militarii români vor ajunge în Portul Militar vineri

13 iunie 2023
Publicitate

Fregata „Regele Ferdinand” revine acasă. După șase săpătmâni de misiune în Marea Mediterană, militarii români vor ajunge în Portul Militar vineri. Exercițiile au avut drept scop îmbunătățirea sistemului de securitate din bazinul mediteranean. Nava a avut ca misiune principală impunerea embargoului împotriva armelor pentru Libia.

Misiunea marinarilor militari români de pe Fregata „Regele Ferdinand a constat în asigurarea respectării embargoului ONU asupra armelor impus Libiei și în combaterea traficului ilicit de produse petroliere, droguri și persoane, prin monitorizarea traficului maritim. De asemenea, aceștia au executat interogări la peste 160 de nave comerciale și au desfășurat vizite de prezentare a operației la nouă dintre acestea.

Pe durata celor peste 40 de zile de dislocare în Marea Neagră și Marea Mediterană, fregata „Regele Ferdinand” a parcurs aproximativ 6.000 de mile marine.

Activitățile de reaprovizionare cu combustibil pe mare și exercițiile specifice au contribuit la dezvoltarea nivelului de interoperabilitate dintre cele patru nave militare partenere și au reprezentat un prilej bun de confirmare a profesionalismului marinarilor militari români.

Fregata „Regele Ferdinand” a desfășurat și activități în comun cu navele partenere din gruparea navală a Operației IRINI, din Italia, Germania și Grecia.

Nava a făcut și mai multe escale de pregătire a echipajului și de refacere a capacității de luptă a navei militare în porturile Souda din Grecia și Catania din Italia. Fregata „Regele Ferdinand” se va întoarce acasă vineri.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233