dobroge.tv

Live

30 de creatori de conținut digital au descoperit edificiile de poveste vechi și noi din Techirghiol. ''Au venit să descopere minunățiile pe care orașul Techirghiol le ascunde''

12 iunie 2023
de
Publicitate

30 de creatori de conținut digital, oameni cu perspective inovatoare, au participat weekend-ul trecut la un tur ghidat pentru a descoperi edificiile de poveste vechi și noi din Techirghiol. Monumentele care nu sunt în mod normal vizitate de publicul larg și-au deschis porțile pentru ca istoria lor să pătrundă în spațiul digital. „Iubește-ți Orașul!” este proiectul care a deschis seria manifestărilor din această vară la Techirghiol.

La doar câțiva kilometri de Constanța se află un oraș cu o istorie extrem de bogată, care are monumente și edificii cu o arhitectură impresionantă. Tot aici centrul balnear care este cunoscut încă din 1899. Vorbim de orașul Techirghiol, care încă de atunci a devenit un traseu de vacanță pentru intelectualii vremii, iar în timp a ajuns să fie și o destinație pentru turiștii din lumea bună. Acum, toți cei care au ajuns weekend-ul trecut aici au participat la un tur ghidat unde au putut descoperi edificiile de poveste vechi și noi.

“Techirghiolul este un loc care ascunde o poveste impresionantă. Încă nu a fost descoperit în totalitate. O localitate care a fost locuită din perioada culturii Hamangia. În apropierea acestui oraș se regăsea cetatea Stratonis. Nu se știe exact unde a fost, dar este foarte posibil să fi fost poziționată pe malul lacului Techirghiol”, a spus Doriana MEMET, organizator.

„Iubește-ți Orașul!” este un proiect lansat de organizatorii Festivalului de Artă din Techirghiol – Asociația Drag de Artă, finantat de Ordinul Arhitecților Români.

“Un proiect care își propune să ne redescoperim orașul, să ne iubim orașul nostru și este o invitație pentru toți locuitorii orașului dar și pentru toți turiștii care ne calcă pragul să vină și să descopere Techirghiolul”, a spus Florin ZISU, viceprimar orașul Techirghiol.

“Cred că combinația asta extraordinară între nămol, nisip, apă sărată, patrimoniu construit, tradiție, povești și legend este extraordinară și trebuie exploatată cât mai mult ca să atragă cât mai mult turiști”, a spus Ana RUBELI, creatoare de conținut.

Prezenți la eveniment au fost și peste 30 de creatori de conținut digital, oameni cu perspective inovatoare. Unii au venit pentru prima oară în Techirghiol, alții au mai fost. Însă, acest tur le-a oferit posibilitatea să descopere mai multe despre acest oraș. În cadrul evenimentului „Heritage InstaMeet”, unele edificii care nu sunt în mod normal vizitate de publicul larg si-au deschis porțile pentru ca povestea și istoria lor să pătrundă în spațiul digital.

“Au venit să descopere minunățiile pe care orașul Techirghiol le ascunde și să descopere felul în care orașul plănuiește să se descopere prin cultură în următorii ani. Pentru că ceea ce vedeți acum este începutul unor lungi ani în care sperăm noi să atragem aici prin evenimente de calitatea un turism de calitate”, a spus Doriana MEMET, organizator.

“Acum mi-a plăcut să văd o altă față decât ceea ce știam deja. Fața patrimoniului care s-a păstrat nu doar din poveștile de la începutul anilor 1900, cercetarea de teren prin acest tur ghidat pe care l-am făcut a fost absolut fascinant”, a spus Ana RUBELI, creatoare de conținut.

“Știam de mânăstire și știam de nămoluri, dar acum am aflat lucruri interesante și am văzut locuri noi, am văzut și clădiri renovate ceea ce mi-a plăcut și dă o speranță că orașul poate reînvia și se poate transforma într-unul mult mai modern și care să atragă și turiști”, a spus Cristina MILITARU, creatoare de conținut.

Evenimentul s-a încheiat cu un mic concert.

Turul ghidat „Iubește-ți Orașul” împreună cu toate secretele sale va fi deschis publicului larg în mod gratuit în perioada 24-27 august 2023 în cadrul Festivalului de Artă din Techirghiol.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233