dobroge.tv

Live

Eveniment deosebit la Muzeul Național al Marinei Române. ''Dialoguri culturale'', numele sub care s-au reunit lucrările a 36 de artiști plastici

19 mai 2023
Publicitate

„Dialoguri culturale” – este numele sub care s-au reunit lucrările a 36 de artiști plastici. Picturile au fost realizate în ulei, acril, acuarelă, dar și goblen, tapiserie și sculptură.

Efectele speciale pe care le oferă fiecare lucrare în parte, ne duc cu gândul la o primăvară frumoasă, la renaștere. Peisajele din tablouri surprind căldura, duioșia și liniștea. Florile sunt cele care domină această expoziție

“Fiecare a pus pe pânză tot ce înseamnă primăvară, floare, renaștere. Nu numai aceste elemente. Ne bucură privirea cu cromatica culorilor”, a spus Niculina VIZIREANU, președinte Careul de Arte Vizuale „Amfora”.

“Bucuria primăverii care se exprimă foarte bine într-o floare. Floarea este ori într-o glastră ori într-un tablou pictat. Noi o privim cu aceeași dragoste și cu idea aceea de proaspăt, de frumos, de dar al naturii”, a spus Leonte NĂSTASE, grafician.

Cu același prilej, a fost lansat și albumul de pictură ce descrie cei 40 de ani de istorie ai Careului Artelor „Amfora”. Este un volum al frumosului și performanțelor unui grup, dar în același timp și al perfomanțelor individuale. 400 de artiști sunt înscriși în acest moment în Careul „Artelor” Amfora.

“Albumul este ca o acțiune firească aceea ce s-a întâmplat pe parcursul anilor în „Amfora”. Sunt 40 de ani de activitate neîntreruptă pentru că cu sediu sau altul, cu spațiu sau altul sau chiar fără noi am activat”, a spus Alexandrina MACAROV, autor volum „Amfora 40 de ani. Album de artă”.

“Ne dorim ca pe viitor să realizăm încă 40 de ani de activitate, să bucurăm publicul și să avem inspirație și putere creativă ca să facem astfel de expoziții”, a spus Niculina VIZIREANU, președinte Careul de Arte Vizuale „Amfora”.

Expoziția „Dialoguri culturale” poate fi vizitată până pe data de 28 mai.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233