dobroge.tv

Live

Locuri de muncă disponibile pentru ucrainenii care se află în Constanța. ''Încercăm să găsim soluții pentru criza forței de muncă''

18 mai 2023
Publicitate

Este criză de angajați pe litoral. Operatorii economici dar și afaceriștii de la malul mării sunt în căutare de personal. Locuri disponibile sunt și pentru ucrainenii care se află în Constanța de mai bine de un an de zile. Iar aceștia sunt dornici să-și găsească un job. Banii de la stat sunt un ajutor, însă nu sunt suficienți așa că mulți vor să lucreze oriunde. Se caută bucătari, cameriste, ospătari și nu numai.

Zeci de cetățeni ucraineni stabiliți pe litoral au avut o nouă oportunitate de a ocupa locuri de muncă disponibile pe plan local. Însă, penru unii dintre ei găsirea unui job este un pic cam grea. Și asta pentru că între ei și patron sau clienți există o barieră: nu toți știu limba engleză. Așa că preferă un loc de muncă unde nu interacționează cu prea multe persoane.

Este al treilea târg de joburi dacă punem la calcul și Bursa Locurilor de Muncă care a avut loc săptămâna trecută. Patronii de hoteluri, restaurante sau terase din Constanța și Mamaia duc lipsa de angajați. Unii au adus personal din Asia, alții caută personal printre ucraineni. La Centrul Comunitaria au venit joi mai mulți operatori economici și afaceriști de pe litoral.

„Încercăm să găsim soluții pentru criza forței de muncă”, a spus Ciprian LEPĂDATU, director Asociația Firmelor Constănțene.

„Ne-am așteptat să găsim o oportunitate aici pentru a ne completa echipa de lucru pentru sezonul acesta. Am avut câteva discuții, se pare că suntem pe drumul cel bun, urmează să ne reauzim și să stabilim ce este de stabilit, să vedem cum putem să lucrăm împreună”, a spus Dan CRUCERU, administrator.

Companiile de pe litoral caută să angajeze personal în domenii precum curățenie, bucătărie, salon SPA, producție alimentară, producție industrială, șoferi și operatori utilaje.

„Avem nevoie pentru sezonul acesta de ajutor de bucătar, bucătari, pizzar și pe la curățenie pe acolo, la vase”, a spus Dan CRUCERU, administrator.

La Centrul Comunitaria se va deschide și un birou specializat cu program zilnic de opt ore la care firmele pot apela pentru a angaja personal din rândurile cetățenilor ucraineni și pot obține acces la CV-uri eligibile.

„Pentru acestea depune multe eforturi și sper ca până în septembrie o parte din acea numită „criză a forței de muncă” să o putem rezolva”, a precizat Ciprian LEPĂDATU, director Asociația Firmelor Constănțene.

Și la Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă sunt disponibile 200 de locuri de muncă pentru refugiați. Peste 15.000 de ucraineni locuiesc în Constanța în acest moment.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233