dobroge.tv

Live

Numărul celor care locuiesc în Constanța a scăzut față de recensământul anterior. ''Majoritatea populației este de sex feminin''

18 mai 2023
de
Publicitate

Numărul celor care locuiesc în Constanța a scăzut. În orașul de la malul mării sunt cu peste 20.000 mai puțini locuitori, față de recensământul anterior. Mai mult, în orașul Năvodari s-a înregistrat o creștere de 4,3% a populației. În județul Constanța sunt aproximativ 656.000 de locuitori, iar majoritatea, adică 51,7% sunt femei. De asemenea, județul nostru este considerat cel mai tânăr din regiune. Cel puțin asta arată rezultatele provizorii ale Recensământului Populației și al Locuințelor, runda 2021.

"Populația rezidentă a județului Constanța la acest recensământ a fost de 656 de mii de persoane. Față de recensământul trecut înregistrăm o scădere a populației cu 28.000 de persoane. Majoritatea populației este de sex feminin și trăiește în mediul urban 66%. Din punct de vedere al mărimii, județul Constanța a rămas pe locul cinci după municipiul București, Iași, Prahova și Cluj. Fenomentul de îmbătrânire s-a accentuat. Vârsta medie a populației este de 42,2 ani față de 40 de ani la recensământul trecut. Județul Constanța este cel mai tânăr județ din regiune. Cele mai mari scăderi sunt în mediul urban: municipiul Constanța, Medgidia, Mangalia și orașul Cernavodă. Cea mai mare scădere este desigur a municipiului Constanța. Avem acum în municipiul Constanța cu 263.707 de locuitori față de 283.872 la recensământul trecut. Cel mai mare oraș este orașul Năvodari cu o creștere de 4,3% a populației", a declarat Monica Eliana CONSTANTIN, director Direcția Județeană de Statistică Constanța.


Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233