dobroge.tv

Live

Un nou centru de adopții pentru căței a fost deschis la Constanța. Toți care vor dori să-și sterilizeze animalele vor primi un voucher gratuit

17 mai 2023
Publicitate

Un nou centru de adopții pentru căței a fost deschis la Constanța. Toate animalele pe care le veți găsi aici sunt sănătoase, microcipate, deparazitate, sterilizate și înregistrate. Primul cățeluș a fost deja adoptat și va merge acasă la stăpânul lui din București. De asemenea, toți care vor dori să-și sterilizeze animalele vor primi un voucher gratuit.

De cum s-a deschis noul centru de adopții din Constanța, o cățelușă a fost adoptată. Sunt simpatici, jucăuși, frumoși, iubitori și curioși. Aici vor fi aduși în fiecare zi puiuți care își caută un stăpân.

„Socializați cu acești puiuți minunați și de ce nu, vă luați un membru nou de familie acasă, de care să vă bucurați și care va fi fidel pe viaţă. Acesta pe care îl am eu în brațe este deja adoptat și și-a făcut buletin de București”, a spus Ionuț RUSU, viceprimarul municipiului Constanța.

Prin decizia de a adopta, acordați o nouă șansă, salvați o viață și asigurați locul în adăpost pentru un alt animal abandonat care are nevoie de găzduire și îngrijire de specialitate. 

“Aici vor veni în fiecare zi câinii diposnibili pentru adopție din adăpostul public pentru câini „Biobaza”. Aici oamenii vor putea primi consiliere în privința adopției, informații despre comportamentul cainin, despre câinii disponibili pentru adopție și aici se vor întocmi și toate acetele necasare până la carnetul de sănătate”, a spus Delia DARABANĂ, ofițer comunicare Asociația Animal Society.

„Marcăm un moment important: deschiderea acestui centru de adopții, pentru că adopția este unul dintre cele mai importante lucruri la care lucrăm împreună. De asemenea, lucrăm la îmbunătățirea atitudinii oamenilor în ceea ce privește câinii care nu sunt de rasă și provin de la adăpost și să-i adopte”, a spus Clayton DAVIS, director executiv Asociația Animal Society.

Scopul acestui proiect este de a îmbunătăți calității vieții și găsirea unor familii adoptive pentru aceste suflete. Municipalitatea împreună cu asociații partenere au desfășurat de-a lungul anilor mai multe programe atât de informare, cât și de sterilizare gratuite a animalelor în speranța că astfel se va opri înmulțirea necontrolată a acestora.

“Ca oamenii să înțeleagă mai bine ce înseamnă câinii, să înțeleagă că defapt câinii sunt pe străzi sau au ajuns pe străzi tot din cauza noastră, dar dacă o să colaborăm și cânii vor avea un viitor mai bun și o situație mai bună”, a spus Delia DARABANĂ, ofițer comunicare Asociația Animal Society.

De asemenea, a fost lansat și un nou program. Oamenii care au în curte un câine sau l-augăsit pe stradă vor putea să-l sterilizeze gratuit cu ajutorul unui voucher. Primele 100 de tichete se vor putea obține de la primărie.

„Îl ia, ia cățelușul, îl duce, îl sterilizează, îl ține 24 de ore în cabinetul veterinar în mod gratuit, după care dacă dorește îl ia acasă, dacă nu îl lasă înapoi de stradă pentru că doar cetățenii au voie să facă acest lucru, dar va veni la pachet cu foarte multă responsabilitate, că va fi microcipat, va fi sterilizat și va fi trecut în registrul RECS, deci va avea un stăpân într-un fel sau altul”, a precizat Ionuț RUSU, viceprimarul municipiului Constanța.

Amenajarea spațiului a fost posibilă și cu sprijinul elevilor și cadrelor didactice de la Colegiul Național de Arte „Regina Maria” din Constanța și al reprezentanților Uniunii Armenilor din România. Aceștia au primit diplome de mulțumire.

Noul centru de adopții se află pe strada Răscoalei din 1907, nr.4. În acest moment la adăpostul situat pe strada Câmpul cu Flori se află 350 de câini, iar 40 dintre aceștia sunt pui. Programul adăpostului este luni, marți, miercuri și vineri între orele 10:00 – 14:00, iar joi în intervalul orar 09:30 - 17:30.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233