dobroge.tv

Live

CONSTANŢA. Nicolae şi-a salvat colega cu preţul vieţii, urma să fie socru mare luna aceasta. Alţi trei copii speră într-o minune pentru ca mama lor să scape de pe patul de spital - au fost deschise mai multe anchete

15 mai 2023
Publicitate

Au început anchetele în cazul accidentului de muncă care a avut loc weekend-ul trecut la Rafinăria de la Năvodari. Un muncitor și-a pierdut viața după ce a reușit să își salveze o colegă ce leșinase într-un rezervor, din cauza unor gaze toxice. Compania face o investigație internă și colaborează cu Inspectoratul Teritorial de Muncă și poliția pentru aflarea cauzelor tragediei.

Accidentul de muncă care a avut loc sâmbătă la instalația de polipropilenă a Răfinăriei de la Năvodari este acum anchetat.

„A scăpat sacul în rezervor și a intrat în rezervor ca să recupereze sacul. Categoric, acolo sunt substanțe care i-au afectat starea de sănătate, și-a pierdut conștiința. Unul dintre colegi a văzut ce s-a întâmplat, a intrat după ea, a scos-o afară. El, din păcate a fost afectat și a decedat”,a spus Marian BECHEANU, inspector șef ITM Constanța.

Bărbatul a fost urcat în elicopterul SMURD unde medicii au continuat să-l resusciteze. A murit însă când elicopterul a ajuns la spital.

Raportul medico-legal va fi cel care va stabili cauza decesului. Și poliţiştii au demarat o anchetă.

"În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, neluarea măsurilor de securitate şi sănătate în muncă şi nerespectarea măsurilor de sănătate şi securitate în muncă”, a declarat agent șef de poliție Olimpia CEARĂ, purtător de cuvânt IPJ Constanța.

Conducerea companiei care deţine platforma a deschis și ea o investigaţie internă.

„Doi angajați (...) au fost afectați, în cadrul unei manevre uzuale de lucru - prepararea stabilizatorului pentru producția de granule de polimeri. Echipele de intervenție private și publice au fost la fața locului și au depus toate eforturile pentru stabilizarea și salvarea acestora. (...) Suntem alături de familiile colegilor noștri și îi asigurăm de întregul suport. Compania a demarat o investigație internă și colaborează strâns cu toate autoritățile competente, pentru determinarea cauzelor incidentului”, au transmis reprezentanții companiei.

Pe femeie, cel mai probabil, echipamentul de protecţie a salvat-o de temperaturile foarte scăzute din bazinul cu azot lichid, folosit la răcirea instalaţiei de polipropilenă. În bazin se ajunge şi la minus 50 de grade Celsius.

„Persoanele au fost extrase din bazin. Este vorba de un bărbat și o femeie. Acestea au fost extrase inconștiente. S-a aplicat protocolul de resuscitare la fața locului. Din fericire, femeia a ieșit din stop și a fost transportată la Spitalul Județean Constanța”,a spus lt. Anamaria STOICA, purtător de cuvânt ISU „Dobrogea”.

„Pacienta a fost internată în secţia de Terapie Intensivă unde beneficiază de supraveghere continuă şi îngrijire intensivă. Din păcate, starea generală se menţine la fel de gravă. Pacienta este în cotinuare intubată şi ventilata”, a spus Crina KIBEDI, purtător de cuvânt Spitalul Județean Constanța.

Potrivit stirileprotv.ro, tânăra, mama a trei copii, lucra la Petromidia de 10 ani. Colegul ei de 55 de ani, era angajat al companiei de peste 20 de ani. Peste două săptămâni urma să organizeze nunta fiului său.

Reamintim că, la fața locului au ajuns peste 30 de salvatori cu mai multe ambulanțe, un elicopter SMURD, mașini de stingere și de descarcerare, precum și un echipaj pentru intervenție în cazuri de riscuri chimice, radiologice, nucleare.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233