dobroge.tv

Live

CONSTANŢA. Probleme fără sfârşit în Faleză Nord: după ce un proprietar şi-a îngrădit terenul, în zonă ar urma să fie constuit un bloc

12 octombrie 2020
Publicitate

Posibilitatea ca în Faleză Nord să fie construit un bloc naște nemulțumiri în rândul constănțenilor. Nu vor fi suficiente locuri de parcare, iar vizibilitatea le va fi redusă, spun oamenii. Mai mult, terenul trebuie să revină autorităților statului pentru că ar face parte din Dosarul Retrocedărilor. Au fost deschise acțiuni în instanță pentru rezolvarea situației.

În luna septembrie, un teren din Felază Nord era îngrădit de proprietar. Omul susținea la momentul respectiv că, după ce i-a lăsat pe localnici și turiști să treacă cu mașinile pe proprietatea sa mai mulți ani de zile, trebuie să îngrădească. Mai ales că ar fi fost notificat de autoritățile constănțene. Întreaga situație a creat nemulțumiri în rândul celor care locuiesc în Faleză Nord.

Iar acum, la două săptămâni de la acel episod, nemulțumirile sunt departe de a se încheia. Bucata de teren a fost împrejmuită cu un gard și deja s-a săpat pentru a se pregăti, după cum spun localnicii, șantierul pentru un viitor bloc. 

Pentru constănțenii care locuiesc în zonă, o viitoare construcție înseamnă vizibilitate redusă, lumină naturală mai puțină și, bineînțeles, acces limitat pe faleză. Oamenii dau vina pe autorități pentru situația creată.

Atât terenul care a fost îngrădit și pe care, fără doar și poate, urmează să fie realizată o construcție, cât și altele din zonă ar face parte din Dosarul Retrocedărilor. În mod normal suprafețele ar trebui să revină autorităților statului. Ba chiar zona se află în litigiu și sunt deschise mai multe procese, fie de locatarii din Faleză Nord, fie de instituții publice pentru a se clarifica situația exactă a pământului.

La fața locului au fost, luni, inclusiv inspectori de la Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral, după ce nemulțumirile locatarilor au apărut în spațiul public.

Constănțenii care locuiesc în Faleză Nord spun că vor urma toate căile legale pentru a-și face dreptate.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233