dobroge.tv

Live

Chirii tot mai scumpe în Constanța. Ucrainenii care au beneficiat de ajutor din partea statului român au pus presiune pe piața imobiliară: ''Prețurile au luat-o razna de tot''

04 mai 2023
Publicitate

Este din ce în ce mai scump să închiriezi o locuință în municipiul Constanța sau în zona Mamaia Nord, unde un apartament cu două camera ajunge și la 700 euro pe lună. Ucrainenii care au beneficiat de 50 de lei pe zi de persoană pentru a-și plăti chiria, dar și numărul mic de locuințe noi date în folosință, au creat presiune pe piață. Specialiștii spun că nici în viitor nu vor scădea, mai ales că se apropie vara, anotimpul în care proprietarii de apartamente se gândesc la profit.

Adriana și Ana sunt studente la Facultatea de Medicină din cadrul Universității Ovidius. Locuiesc în chirie la Constanța de câțiva ani în zona Delfinariu. Viața departe de casă nu este deloc ușoară, spun acestea, și asta pentru că la suma de 300 euro pe chirie, se adaugă și utilitățile.

„Sunt destul de scumpe pentru studenți mai ales”, a spus Adriana.

„Eu nu stau singură mai stau cu o colegă, dar da, ca studenți ni se par ca scumpe”, a spus Ana.

Nu sunt singurele care se plâng de chiriile mari. Iulia stă în chirie de mai bine de cinci ani. Când s-a mutat la Constanța plătea 250 euro pe lună, dar acum proprietarul a majorat tariful.

„De când cu scumpirile, proprietarul a mărit din nou chiria la 400 euro, iar eu împart chiria cu prietenul meu pentru că altfel nu m-aş descurca. E greu pentru un salariat, pentru că se adaugă și alte cheltuieli cu utilitățile”, a spus Iulia BOABĂ, chiriaș.

Ucrainenii care au beneficiat de un ajutor financiar din partea statului român au pus presiune pe piața imobiliară, susțin consultanții în domeniu.

„Fiind cererea foarte foarte mare sunt și ucraineni și alții, atunci cererea s-a dublat, prețurile au luat-o razna de tot”, a spus Marian MUREȘANU, administator agenție imobiliară.

„Oferte sunt puține, iar cererea este foarte mare pe toate segmentele: atât low cost, mediu și pentru cele de lux”, a spus Marius COMAN, agent imobiliar.

Mamaia Nord a fost cea mai solicitată zonă. De pildă, un apartament cu două camera cu vedere lateral la lac, se închiriază în această perioadă chiar și cu 700 de euro pe lună, inclusiv pe perioada verii. Nici în oraș nu se mai găsesc chirii mici.

„În zona Mamaia Nord e foarte mult. La un momen dat un două camere era 400 euro acum nu-l mai găsești nici cu 550-600 euro. În oraș la fel. Două camere este 450-500 euro, la trei camere sub 700 euro nu mai e nimic”, a precizat Marian MUREȘANU, administator agenție imobiliară.

Prețurile nu vor urma însă un trend descendent, susțin specialiștii. Odată cu venirea turiștilor pe litoral proprietarii de apartamente le vor da spre închiriere tot la prețuri mari.

„În momentul în care ai o cerere destul de mare, azi ți s-a eliberat și mâine îl închiriezi, mulți le vor pune și pe piaţa turiștilor care vin vara la mare”, a adăugat Marian MUREȘANU, administator agenție imobiliară.

„Marea majoriatate pe care constănțenii le au în Mamaia sau Mamaia Nord optează pentru închirierea în sezon hotelieri, deci așteaptă turiștii”, a declarat Marius COMAN, agent imobiliar.

Chirii mai ieftine se găsesc în zonele mai îndepărtate de centru. De pildă, în zona Far, prețurile pornesc de la 250 de euro pentru o garsonieră și ajung până la 350 de euro.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233