dobroge.tv

Live

Amenzile și controalele desfășurate de autorități i-au nemulțumit pe mulți proprietari de restaurante și terase de pe litoral. ''Avem în continuare hărțuire din partea autorităților cu atribuții de control''

03 mai 2023
Publicitate

A trecut minivacanța, apar și efectele. Amenzile și controalele desfășurate de autorități i-au nemulțumit pe mulți proprietari de restaurante și terase de pe litoral. Spun că nu era nevoie de avalanșa de verificări și că autoritățile ar fi trebuit să îi lase mai ușor având în vedere că abia a început sezonul estival. De cealaltă parte, reprezentanții instituțiilor de control susțin că scopul a fost protejarea sănătății consumatorilor.

"Avem în continuare hărțuire din partea autorităților cu atribuții de control pe munca operatorilor de pe litoral, care până una alta promovează și vând România" , a spus Corina MARTIN, președinte de onoare Asociția Patronală RESTO.

Sunt acuzații grave pe care le aruncă reprezentanții RESTO în curtea tuturor celor care au desfășurat controale pe litoral în zilele libere de 1 Mai. Fie că vorbim de inspectorii de la Protecția Consumatorilor, Direcția Sanitar Veterinară sau cei de la Direcția de Sănătate Publică, cu toții s-au mobilizat weekendul trecut și au luat la pas stațiunile de la malul mării negre.

"Turiștii au venit să se relaxeze, noi am avut control pentru fumat, pentru mai multe, normal trebuiau să vină la sesizări. Ne simțim constrânși de situație", a spus Luminița VRABIE, manager restaurant.

"Aceste acțiuni de control care nu s-au făcut la sesizare, deci n-au fost probleme semnalate, reclamații și atunci au fost doar controale tematice aș putea să le spun. Nu este normal să vină instituțiile statului să raporteze încasări la bugetul de stat din amenzi și sancțiuni la orele la care agenții au de deservit zeci de mii de oameni", a precizat Corina MARTIN, președinte de onoare Asociația Patronală RESTO.

În plus, reclamanții nu sunt de acord cu controalele atunci când localurile sunt pline.

"De obicei vin sâmbăta și duminica. În weekend când e treabă și ar trebui să ne lasă în pace să facem bani. Să vină luni și marți să ne amendeze, sâmbătă și duminică să ne lase", a spus Constantin CÎRLAN, operator economic.

"Unii dintre aceștia în timpul săptămânii nu sunt deschiși publicului larg, fie activitatea este mult redusă în raport cu cea din weekend, ori impactul social al activității de weekend al oricăruia dintre operatorii economici este incomparabil cu cel din timpul săptămânii. Vrem să fim prezenți tocmai pentru a nu ne confrunta cu situații de toxi-infecție alimenatară", a spus Horia CONSTANTINESCU, președinte ANPC.

Scopul acestor controale este unul destul de clar, spun autoritățile.

"Acolo unde conform cazierului contravențional s-au repetat situații din anii precendenți s-au aplicat amenzi. Nu putem vorbi de nicio atitutine sau măsură abuzivă în raport cu operatorii econimici pentru că noi avem de protejat câteva milioane și pe litoral sute sau zeci de mii de consumatori", a precizat Horia CONSTANTINESCU, președinte ANPC.

În ciuda plângerilor agenților economici din HoReCa, autoritățile spun că vor continua controalele în același ritm pe toată perioada sezonului estival.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233