dobroge.tv

Live

Constanţa, polul distracţiei în minivacanţa de 1 Mai. Sute de poliţisti, jandarmi și pompieri sunt prezenți la festivalurile de pe litoral

28 aprilie 2023
de
Publicitate

Festivalurile care au loc în această minivacanță pe litoralul românesc sunt atent supravegheate de oamenii legii. Sute de polițiști, jandarmi și pompieri sunt prezenți la evenimentele care sunt în plină desfășurare. Astfel, turiștii care au ales să vină la mare în minivacanța de 1 Mai să fie în siguranță și să se distreze fără griji.

S-a dat startul distracției pe litoralul românesc. Festivaluri de muzică sau gastronomice, evenimente cultural-artistice sau sportive. Toate întregesc peisajul minivacanței de 1 Mai. Zeci de mii de turiști români și străini au ales să petreacă câteva zile de distracție la mare așa că oamenii legii sunt cu ochii pe ei.

"Peste 250 de polițiști folosind aproximativ 160 de autospeciale și 10 aparate radar vor acționa zilnic în județul Constanța", a declarat agent șef de poliție Ceară OLIMPIA, purtător de cuvânt IPJ Constanța.

"Peste 210 pompieri din cadrul ISU „Dobrogea” vor fi zilnic la datorie în perioada minivacanței de 1 Mai", a spus lt. Anamaria STOICA, purtător de cuvânt ISU „Dobrogea”.

Pompierii constănțeni au primit și ajutoare de la Inspectoratele pentru Situații de Urgență din Ialomița, Galați, Giurgiu și Buzău.

"Ca măsură suplimentară la nivelul inspectoratului vor fi operaționalizate șase puncte temporare de lucru în localitățile Agigea, Costinești, Ciorcârlia, Valea Dacilor, Vama Veche și Valul lui Traian", a precizat lt. Anamaria STOICA, purtător de cuvânt ISU „Dobrogea”.

Costinești, Vama Veche și Mamaia sunt și anul acesta vedetele. Așa că cele mai multe efective sunt alocate în aceste trei stațiuni.

"Pe timpul minivacanței, peste 190 de jandarmi ai GMJ se vor afla la datorie zilnic. Ne vom asigura ca cei care doresc să petreacă momente de neuitat în stațiunile Mamaia și Costinești, dar și în municipiul Constanța vor fi în siguranță", a spus lt. col. Constantin MURARIU, purtător de cuvânt GMJ „Tomis” Constanța.

"Un efectiv de 180 de jandarmi din cadrul IJJ Constanța va fi zilnic la datorie în scopul asigurării unui climat de ordine și siguranță pentru cei care vor alege litoralul Mării Negre drept destinație pentru petrecerea acestui sfârșit de săptămână", a declarat maior Cosmin NEAGU, purtător de cuvânt IJJ Constanța.

Pentru ca această minivacanță de 1 Mai să devină una de neuitat autoritățile au și câteva recomandări.

"Cumpărați bilete numai din locurile special amenajate sau site-urile specializate, aveți grijă de bunurile pe care le aveți asupra dumneavoastră, fiți prudenți în relațiile cu persoanele cunoscute întâmplător, nu acceptați băutură, țigări sau alimente de la persoane necunoscute. Nu faceți baie în mare pe timpul nopții",a precizat lt. col. Constantin MURARIU, purtător de cuvânt GMJ „Tomis” Constanța.

"Să respecte indicațiile organizatorilor, să evite implicarea în conflicte, să acorde atenție bunurilor personale și să supravegheze copiii care se pot rătăci cu ușurință în zonele aglomerate", a specificat maior Cosmin NEAGU, purtător de cuvânt IJJ Constanța.

Recomandări au și polițiștii de frontieră. Pentru a reduce timpii de așteptare, oamenii sunt rugați să folosească și celelalte puncte de trecere a frontierei. De asemenea, și vigneta o pot cumpăra online.

"Aproximativ 260 de polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă vor desfășura zilnic activități specifice în punctele de trecere precum și de supraveghere a frontierei de stat", a declarat insp. pp. de poliție Andrei ENE, purtător de cuvânt Garda de Coastă Constanța.

La punctul de trecere a frontierei de la Vama Veche în această dimineață timpul de așteptare a fost de aproximativ 30 de minute.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233