dobroge.tv

Live

Primii turiști au ajuns deja la Costinești. Peste 50.000 de tineri sunt așteptați să participe la cele două festivaluri din stațiune

27 aprilie 2023
Publicitate

Litoralul a început încet - încet să se umple de turiști dornici de relaxare și distracție. Primii oameni au ajuns oficial la mare cu trenul sau cu mașina proprie, iar forfota cea mai mare a fost în Costinești. În stațiunea tineretului au loc în această minivacanță de 1 Mai două mari festivaluri. Iar organizatorii au anunțat că așteaptă peste 50.000 de participanți. Pasionații de muzică rock, hip-hop, trap sau urban se vor bucura timp de câteva zile de atmosfera concertelor live și de peisajul Mării Negre.

O scenă mare cât o plajă: asta le-au pregătit organizatorii de concert, petrecăreților care iau cu asalt stațiunea tineretului, zilele acestea. Cât vezi cu ochii pe nisip, de la hotelul BTT și până spre epavă sunt corturi, scene și localuri doar pentru distracție. De dimineață trenurile au început să aducă grupuri mari de tineri, veniți din toate colțurile țării.

Reporter: Cât plănuiți să stați în Costinești?

Tinere: Cinci zile!

Reporter: Pentru festival?

Tinere: Da. Suntem voluntare la festival.

***

Tânără: Suceava!

Reporter: Câte ore ați făcut până aici?

Tânăr: Câte ore... Nouă. Nouă ore.

Reporter: Cu trenul, cu ce ați venit?

Tânăr: Cu autocarul.

În Costinești sunt așteptați cei mai mulți turiști, mai ales că stațiunea e gazda unui festival durează patru zile și la care ar urma să participe mii de tineri. Media de vârstă a participanților este scăzută, iar stațiunea este populată în această perioadă cu precădere de copii și adolescenți.

Tânără: Să mă distrez, să fiu liberă.

Reporter: Patru zile și patru nopți de distracție?

Tânără: Da.

***

Tânăr: Mergem la cazare, să facem check-in-ul și diseară la festival.

Reporter: Patru zile și patru nopți de distracție?

Tânăr: Da, da și apoi luni gata înapoi la școală.

***

Tânără: Brăila!

Reporter: Cu bagaje?

Tânără: Cu foarte multe bagaje!

Reporter: Câte zile stați?

Tânără: Patru, până luni. La cazare, lăsăm bagajele și apoi mergem la festival.

Reporter: Cum o să fie astea patru zile?

Tânără: Obositoare.

Pe plaja însă, mai sunt câțiva nostalgici care își amintesc de Costinești din vremea studenției.

Am venit să-l aducem pe fiul nostru la concert și noi am venit să vedem ce s-a mai întâmplat în decursul a 10 ani de când n-am mai fost”, spune o turistă.

Minivacanța de 1 Mai începe cu mobilizarea generală a forțelor de ordine menite să asigure ordinea publică în stațiunile de pe litoral. Polițiștii, jandarmii și pompierii vor fi prezenți la manifestările publice de amploare.

„Avem patru echipaje de poliție de la Rutieră pentru a fluidiza, efective foarte mari de jandarmerie”, a declarat Dorin Jeanu, primar Costinești.

„Zilnic vor fi peste 100 de jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Tomis” Constanța angrenați în asigurarea măsurilor de ordine siguranța publică pe timpul desfășurării acestui festival de muzică”, a declarat lt. col. Constantin Murariu, purtător de cuvânt Gruparea de Jandarmi Mobilă „Tomis” Constanța.

La Costinești sunt așteptați peste 50.000 de tineri, care și-au luat bilete la cele două festivaluri. Autoritățile de pe litoral dau asigurări că în minivacanța de 1 Mai, când în stațiuni au loc mai multe evenimente, turiștii se pot simți în siguranță.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233