dobroge.tv

Live

„Călătorie” numismatică în jurul lumii: expoziție de monede și bancnote, la sediul din Constanța al Băncii Naționale a României

27 aprilie 2023
Publicitate

Monede și bancnote din vremuri demult apuse dar și din prezent, emise de 59 de țări de pe șase continente. Pot fi admirate de astăzi la sediul din Constanța al Băncii Naționale a României. În plus, vizitatorii pot vedea o mică parte din istoria și identitatea celei mai importante bănci din țara noastră.

Sunt în total 251 de monede și bancnote care poartă vizitatorul din antichitate, îl trece prin evul mediu și îl aduce în epoca modernă. „ZooMonetar” i-au spus gazdele de la Banca Națională a României expoziției deschise în sediul de la Constanța, pentru că pe monedele expuse pot fi văzute peste o sută de specii de păsări și mamifere din toată fauna lumii.

„O expoziție foarte interesantă, am putut vedea monede și bancnote din vremuri foarte îndepărtate, chiar și prima găsită pe teritoriul țării noastre”, spune un constănțean.

Piesa de rezistență a evenimentului rămâne totuși colecția de monede și bancnote românești din 1881 și până în 2003.

„Mi s-a părut foarte interesant, mai ales expoziția despre mamifere și despre păsări”, spune un tânăr.

„A fost o experiență foarte interesantă. Nu m-aș fi gândit că o să pot vedea atâtea feluri de monede și bancnote”, spune o constănțeancă.

„Cu ocazia împlinirii a 143 de la înființare, Banca Națională a României, sucursala regională Constanța învită publicul larg pentru a marca acest eveniment”, a declarat Nicoleta Istrate-Scrădeanu, șef birou.

În plus, cei care trec pragul expoziției pot admira și o parte din bijuteria arhitectonică ce găzduiește Banca Națională a României, o clădire cu o încărcătură istorică deosebită care a funcționat ca hotel în perioada interbelică.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233