dobroge.tv

Live

„Expoziție” de pasiune și talent: copiii din centrele de plasament din Constanța și-au expus lucrările în cadrul „Art Expo 2023”

24 aprilie 2023
Publicitate

Pentru ei, nimic nu este imposibil. Dacă ai voință, putere și răbdare poți ajunge să-ți îndeplinești visele. Nu contează de unde vii sau ce problemă medicală ai, important este să-și dorești. Este premisa după care se ghidează mai mulți copiii din centrele de plasament. Aceștia și-au expus lucrările realizate în cadrul unei expoziții caritabile. Ba mai mult, Andra Petre, o artistă nevăzătoare, a susținut un concert live.

Andra a început să ia lecții de pian la 10 ani. Singură a învățat să cânte și la alte instrumente precum chitară și flaut. A absolvit Colegiul Național de Muzică „George Enescu”, iar acum este studentă.

„Am făcut pian în particular, mă rog fac și în continuare și am făcut la liceu în clasa a IX-a până acum, până în prezent și după aia pianul la Conservator”, a declarat Andra Maria Petre, pianist.

Citatul după care se ghidează tânăra artistă este „Nu te lăsa împins de probleme. Lasă-te condus de vise”. Andra nu vede, însă acest lucru nu a împiedicat-o să-și urmeze pasiunea.

Am participat la foarte multe concursuri internaționale și naționale ‹‹Ada Ulubeanu››, ‹‹Dan Cumpătă›› și mai multe”, a mai declarat Andra Maria Petre, pianist.

Și copiii din centrele de plasament au demonstrat că indiferent de locul de unde vii, dacă ai o pasiune sau un vis trebuie să-l urmezi. Pentru mulți arta reprezintă momentul lor de fericire, de relaxare. Terapia prin artă îi ajută să-și exploreze emoțiile, să-și îmbunătățească stima de sine și să-și reducă simptomele de anxietate și depresie.

Venind aici, copiii capătă experiență, sunt primiți cu multă căldură, pictează, desenează, colorează”, a declarat Ionica Verzia, educator Centrul de Plasament „Micul Rotterdam”.

Acești copiii au șansa de a se exprima liber, de a se exprima fără a fi criticați, de a se exprima fără teamă pentru că aici nu contează rezultatul final al desenului, contează foarte mult faptul că ei pot să discute liber despre niște sentimente, despre niște probleme”, a declarat Adela Silvan, artist plastic și voluntar.

Asociația Centrul Comunitar „Open Doors” din Constanța, în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului au organizat prima ediție a evenimentului „Art Expo 2023”. Aici au fost expuse peste 50 de lucrări realizate de studenți, artiști locali și copiii talentați din centrele de plasament.

Acest eveniment este unul caritabil care include un scurt moment muzical și o expoziție de artă vizuală cu lucrări realizate de beneficiarii din centrele de plasament care frecventează cursurile noastre gratuite, săptămânale”, a declarat Andreea Enache, președinte Asociația Centrul Comunitar „Open Doors” Constanța.

Asociația nonguvernamentală are ca scop introducerea terapiei prin artă în comunitate, iar pe termen lung sprijinirea vieții comunității pe trei paliere: social, cultural și artistic.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233