CONSTANŢA. De la începutul anului, 28 de accidente s-au produs din cauza vitezei. Zeci de constănţeni au fost astăzi traşi pe dreapta de oamenii legii
Aproape 30 de accidente rutiere au avut loc în județul Constanța de la începutul anului și până în prezent. Majoritatea dintre acestea s-au produs pentru că șoferii nu au respectat limita de viteză. Două persoane și-au pierdut viața, cinci au fost rănite grav și 45 au fost rănite ușor. Polițiștii constănțeni au desfășurat astăzi o acțiune în stațiunea Mamaia. Conducătorii auto au primit recomandări de la oamenii legii. Ba mai mult, o parte dintre ei au fost testați și cu aparatul alcooltest.
În 2022, România se afla pe locul 1 în Europa la accidentele rutiere grave. De la începutul anului și până în prezent, în țara noastră au avut loc peste 180 de accidente. Aproape 20% s-au produs din cauza vitezei excesive. 81 de persoane au decedat, iar alte 145 au fost rănite grav.
„În perioada 1 ianuarie-21 aprilie 2023 în județul Constanța din cauza vitezei excesive sau neadaptate la condițiile de drum au avut loc 28 de accidente rutiere în urma cărora două persoane au decedat, cinci au fost rănite grav și 45 rănite ușor”, a declarat ag. șef adjunct Olimpia CEARĂ, purtător de cuvânt IPJ Constanța.
Zeci de șoferi au fost vineri trași pe dreapta de către polițiștii constănțeni. Oamenii legii au verificat documentele conducătorilor auto și le-au oferit mai multe recomandări.
Această acțiune a avut loc în toată țara. În cadrul operațiunii „Speed Marathon”, toţi poliţiştii
rutieri au acţionat cu prioritate pentru depistarea celor care depăşesc viteza legală, folosind toate echipamentele de supraveghere a traficului rutier şi măsurarea vitezei de deplasare a autovehiculelor din dotarea Poliţiei Române.
„În România viteza maximă admisă în localități este de 50 sau 70 de km/h cu acordul administratorului drumului public, respectiv 90 sau 100 de km/h în afara localităților, 120 de km/h pe drumurile expres și 130 de km/h pe autostrăzi”, a precizat ag. șef adjunct Olimpia CEARĂ, purtător de cuvânt IPJ Constanța.
Unii șoferii au fost testați de polițiști și pentru a stabili dacă au urcat la volan după ce au consumat băuturi alcoolice.
În România, anual, aproximativ 100 de persoane îşi pierd viaţa în accidente rutiere provocate de şoferi care se urcă la volan după ce au consumat băuturi alcoolice.