dobroge.tv

Live

Expoziție de tehnică de luptă în parcarea unui centru comercial din oraș. Cei mici au fost impresionați de armament, dar și de uniforma militarilor

21 aprilie 2023
Publicitate

Armament de luptă, uniforme militare și muzică de fanfară! Au fost ingredientele perfecte care au atras zeci de constănțeni, astăzi, în parcarea unui centru comercial din oraș. S-a sărbătorit Ziua Forțelor Terestre și constănțenii au avut ocazia să vadă dotările unei mari unități militare din județ. La succesul manifestării au contribuit și exercițiile de mânuire a armamentului sau spectacolele artistice susținute de către formațiile cercurilor militare.

Brigada 9 Mecanizată „Mărășești”, singura mare unitate de forțe terestre din Dobrogea, a organizat o serie de manifestări dedicate sărbătoririi Zilei Forțelor Terestre. Vineri, la unul dintre cele mai mari centre comerciale din orașul nostru, copii împreună cu adulții au admirat expoziția și fanfara militară.

Cei mici au fost impresionați de armament, dar și de uniforma militarilor, motiv pentru care părinții au imortalizat fiecare moment.

„Cel mai mult mi-au plăcut armele, mașina militară și uniformele lor mi-au plăcut foarte mult”, „Mie mi-a plăcut armamantul lor din dotare, stațiile și cam atât”, au spus doi copii.

Expoziția a cuprins vizionări de filme documentare, prezentări de tehnică, armament și echipamente militare, exerciții de mânuire a armamentului, ceremonii militare, concerte ale muzicilor militare și spectacole artistice susținute de către formațiile cercurilor militare.

„Această expoziție face parte dintr-o serie de manifestări cu ocazia zilei Forțelor Terestre în cadrul căreia sărbătorim și ziua Marelui Mucenic Gheorghe. Avem destui vizitatori, publicul larg și-a manifestat dorința să participe la această activitate încă de săptămâna trecută”, a spus lt. Cosmin MARINESCU, ofițer informare ,,Brigada 9” Mecanizată Mărășești.

În fiecare an militarii români sărbătoresc Ziua Forțelor Tereste pe 23 aprilie. Cu acest prilej, vineri la Constanța a avut loc concert de muzică de fanfară care a fost susţinut de Muzica Militară a Forţelor Navale.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233