dobroge.tv

Live

Protest cu scântei în fața Primăriei Constanța. Oamenii s-au săturat de șantierele din oraș: ''Dați-mi o roabă și o lopată că mă mișc mai repede''

21 aprilie 2023
Publicitate

Protest cu scântei în fața Primăriei Constanța. Oamenii s-au săturat de șantierele din oraș, de gropile de pe străzi, de lucrările făcute de mântuială, de lipsa parcărilor, dar și de aglomerația din trafic. Viceprimarul municipiului, Ionuț Rusu a încercat să stea de vorba cu protestatarii. Le-a ascultat nemulțumirile și a încercat să le explice de ce orașul nostru arată așa cum este astăzi.

Constănțenilor le-a ajuns cuțitul la os! Șantierele de la tot pasul, noroiul, aglomerația și lipsa trotuarelor au fost doar câteva dintre probleme semnalate de oameni.

„Trotuarele au fost decopertate și apa se scurge la fundațiile caselor și oamenii v-au tot cerut”, a spus Mirela DOICESCU, avocat.

„Vrem să spunem că ne-am săturat de felul în care e condus orașul. Avem o omletă stricată și nici măcar bine începută. Constanța e în stagnare cu tendințe de regresie”, a spus Emil TATU, avocat.

În orașul Constanța se lucrează de ani buni, iar bulevardele arată ca după bombardament. Au fost începute mult prea multe lucrări și niciuna nu a fost până acum finalizată. Aceasta este și principala nemulțumire a oamenilor.

„Au venit cetățeni de pe Cuza Vodă, Ștefan cel Mare care ar dori să aibă un dialog pentru că această mobilitate urbană a dat peste cap orașul”, a precizat Mirela DOICESCU, avocat.

„O gestionare foarte proastă să începi lucrări fără să le etapizezi și să blochezi un oraș întreg. Oamenii sunt efectiv exasperați”, a spus Stelian ION, deputat USR.

La scurt timp, au apărut și autoritățile locale. Au venit pentru a sta de vorbă cu protestatarii. Însă, de la vorba la cearta nu a mai fost decât un pas.

„Rușine! Rușine! Sunt mândră că sunt născută aici, dar cum arată în momentul acesta eu nu sunt mândră!”

„Nu este cea mai fericită situație. Ne-am dori și noi să avem șantiere ca în vestul Europei, dar din păcate și capacitatea operatorilor economici este asta care este”, a spus Alin VINTILĂ, director al Direcției Logistică din cadrul Primăriei Constanța.

Constănțenii au venit cu pancarde pe care erau scrise mesaje precum: „Nu vrem zgomot și poluare!”, „Nu mai tăiați copacii!” sau ,,Nu vrem desființarea locurilor de parcare!”

Prin acest protest, oamenii își doresc să atragă atenția autorităților publice locale asupra numeroaselor aspecte care nu funcționează așa cum ar trebui în orașul de la malul mării.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233