dobroge.tv

Live

Unii constănțenii înlocuiesc precauția cu pastilele: înainte de Paște, au adăugat pe lista de cumpărături și medicamentele digestive

14 aprilie 2023
Publicitate

Constănțenii înlocuiesc precauția cu pastilele. Înainte de Paște, cei mai mulți au pus pe lista de cumpărături și medicamentele digestive. Mulți sunt conștienți că se vor înfrupta din toate și poate că vor face exces, de aceea apelează la substanțe care să le ajute digestia. Specialiștii, susțin că această metodă de protecție nu este tocmai cea mai bună și că cel mai important este să ne păstrăm un echilibru și să facem mișcare.

„Iau pentru floră intestinală. Am în casă. Trebuie să ne ajutăm puțin și la digestie și la organism”, spune o constănțeancă.

Constănțenii nu se pregătesc de Paște numai prin prisma cumpărăturilor pentru preparatele pe care le vor pune pe masa pascală. Pe listă se află și medicamentele digestive. Urmează o perioadă în care vor mânca din toate și mai ales vor gusta din mâncărurile bogate în grăsimi precum carne de miel, drob sau ouă.

Reporter: E bine să avem în casă medicamente digestive?

Constănțeancă: Bineînțeles.

Pentru a avea un sistem digestiv sănătos, fiecare persoană are nevoie de cantități moderate de alimente, însă acestea nu vor fi respectate și de Paște când masa va fi plină cu toate bunătățile, spun constănțenii.

Constănțean: Acum la ce se bagă în mâncăruri, nu știm. Mergem pe la medicul de familie sau la doctor și întrebăm.

Reporter: Obișnuiți să luați medicamente digestive?

Constănțean: Da, da, mai ales dimineața pentru arsuri.

Da e foarte important să avem așa ceva pentru că e necesar pentru toată lumea. Normal că iau medicamente digestive pentru că e necesar, depinde de ce problemă are fiecare”, spune un constănțean.

În farmacii interesul constănțenilor pentru medicamentele digestive a crescut înainte de marea sărbătoare. Farmaciștii spun că cel mai probabil oamenii sunt conștienți să vor face abuz și vor ca în acest fel să-și protejeze sănătatea.

Se simte o oarecare creștere, noi oricum încurajăm moderația, care este recomandată tot timpul anului, mai ales în preajma sărbătorilor. Trebuie să avem în vedere că masa de Paște și nu numai este un prilej de bucurie, de întâlnire cu familia și nu o întrecere gastronomică, mai ales dacă venim după o perioadă de post, e bine să evităm excesele pentru a nu pune o presiune pe digestie”, a declarat Rodica Coman, farmacistă.

Nu doar alimentele consumate în exces ne pot face rău.

Trebuie să avem în vedere și excesul vis a vis de consumul de alcool, să ne respectăm intervalul de masă pe care îl aveam și înainte sărbătorilor”, a mai declarat Rodica Coman, farmacistă.

Indiferent de perioada în care ne aflăm, specialiștii ne recomandă să păstrăm un echilibru în ceea ce privește alimentația și să nu ne punem baza în pastile atunci când există măsuri de precauție. Mai mult aceștia sfătuiesc ca după masa Pascală să ieșim la plimbare pentru cel puțin jumătate de oră.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233