dobroge.tv

Live

Anca Pașa Deaconu propune o altfel de expoziție. „Față în față. Luna albă”, la Muzeul de Artă din Constanța

14 aprilie 2023
Publicitate

Preocupată de conceptul de dualitate, exprimat prin binomul alb-negru, cu conotații simbolice: ziua și noaptea, lumina și întunericul, binele și răul, Anca Pașa Deaconu propune de această dată o amplă instalație site-specific. Într-una dintre sălile Muzeul de Artă din Constanța puteți admira creațiile sale în cadrul expoziției „Față în față. Luna albă”. Cu această ocazie, va fi marcată și Ziua Mondială a Artei, care are loc pe 15 aprilie.

Una dintre sălile Muzeul de Artă din Constanța a fost „îmbrăcată” în pânze de culoare neagră. Aici au fost puse cinci panouri de mari dimensiuni, pictate în negru și parțial drapate în pânză neagră, sugerând astfel un cer nocturn. Operele de artă, realizate de Anca Pașa Deaconu, pot fi admirate în cadrul expoziției „Față în față. Luna albă”.

Pe jos au fost niște bucăți de pânză neagră care au părut căzute de pe aceste panouri care simbolizează un cer nocturn după care aceste bucăți de pe sol au fost înlocuite cu mari sfere albe”, a declarat Eduard Andrei, critic de artă și istoric.

Întreaga expoziție este însoțită și de un performance documentat filmic.

Două perechi de gemene care au pictat o mică sferă în alb pe care apoi într-un fel de ritual magic, religios, pe care apoi au ridicat-o ținând-o în sus ca pe un prețios trofeu până când a ajuns în centrul panoului din mijlocul sălii marcând astfel triumful lunii albe”, a mai declarat Eduard Andrei, critic de artă și istoric.

Expoziția continuă seria de evenimente pe care artista le-a organizat ca parte a cercetării sale doctorale la Universitatea de Arte București, precum proiectul „Față în față”. Anca Pașa Deaconu, este un artist care se exprimă în diverse medii: pictură, grafică, fotografie, colaj, artă video, instalație, obiect, performance.

Ziua Mondială a Artei este sărbătorită în mod simbolic la 15 aprilie pentru a coincide cu data de naștere a artistului și savantului de geniu Leonardo Da Vinci. Anul acesta este o frumoasă coincidență pentru că această dată coincide și cu sărbătorile pascale”, a mai declarat Eduard Andrei, critic de artă și istoric.

Operele de artă pot fi admirate de public și sâmbătă.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233