dobroge.tv

Live

Ouăle de Paște, vopsite în Joia Mare. O jurnalistă Dobrogea TV ne arată câteva tehnici inedite de a le colora: „Anul acesta a mai apărut o nouă modă”

13 aprilie 2023
Publicitate

În Joia Mare gospodinele vopsesc ouăle de Paște. Culoarea roşie rămâne în trend și anul acesta deoarece reprezintă sângele lui Iisus Hristos, răstignit pe cruce, pentru mântuirea oamenilor. Colega noastră, Andreea Hahui, ne-a primit astăzi în bucătăria ei și ne-a arătat cum se pregătește pentru ziua de Paște, dar și câteva tehnici inedite de a colora altfel ouăle.

Prima oară trebuie spălate bine cu apă călduță ca să fie degresate și să se imprime bine culoarea”, spune Andreea Hahui, realizator Rețeta sănătății.

Această operațiune, destul de complexă, are loc dis de dimineață. Asta pentru că, ne spune Andreea, vopsitul ouălelor în Joia Mare necesită o tehnică specială.

Am pus apă fierbinte în borcan, acum punem cinci linguri de oțet. Și acum luăm fiecare ou și-l introducem în culoare”, spune Andreea Hahui, realizator Rețeta sănătății.

Pe lângă clasica vopsea, Andreea ne-a mai dezvăluit și alte secrete.

Dacă la început ouăle se încondeiau și acolo era arta gospodinei, acum încă se mai folosesc foile de ceapă, asociate cu clasiul dres de damă, ciorap. Ouăle vopsite cu bețișoarele de urechi, vom încerca și noi, nu știu ce o să iasă. În schimb, tot anul acesta a mai apărut o nouă modă: ouă vopsite în orez”, spune Andreea Hahui, realizator Rețeta sănătății.

Frunzele, orezul și bețișoarele igienice au fost astăzi ustensilele Andreei. Cu ajutorul acestora a reușit să creeze modele speciale cu care să-i impresioneze pe invitați la masa de Paște.

Tot trendul din 2023 este ca după ce tăiem foile de ceapă să tăiem și o coală de hârtie A4 și va ieși un mozaic drăguț”, spune Andreea Hahui, realizator Rețeta sănătății.

Nu doar cu modelele inedite îi putem impresiona pe cei dragi care se vor așeza la masă.

Are ceva special această iarbă, nu doar diferența de culoare. Iarba aceasta este comestibilă. Ea se rupe ușor, are gust de jeleu, e ca o hârite. Așa că v-ați putea surprinde anul acesta invitații cu iarbă comestibilă”, spune Andreea Hahui, realizator Rețeta sănătății.

Se spune că dacă ouăle sunt înroşite în Joia Mare, nu se vor strica tot anul. Și tot legenda spune că Maica Domnului, venind să-și vadă fiul răstignit, a adus niște ouă într-un coș, pe care l-a așezat sub cruce, iar acestea s-au înroșit cu sângele Mântuitorului.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233