dobroge.tv

Live

CAMPANIA „PAȘTE SĂNĂTOS”

Secretele unui cozonac bun și pufos: Maria ne oferă o rețetă ușor de făcut

12 aprilie 2023
Publicitate

Pufoşi, cu cât mai multă cremă de cacao, nuci, stafide sau mac, cozonacii sunt nelipsiţi de pe mesele românilor. Vedeta sărbătorilor Pascale este iubită de toți pofticioșii care fie aleg să-l cumpere direct de la patiserie sau din super-market, fie îl prepară în propria bucătărie. Ingredientele nu sunt deloc complicate, însă există și un secret pe care doar gospodinele îl știu. Maria ne-a pregătit o rețetă de cozonac pe care o puteți urmări în materialul următor.

Este o rețetă simplă din două kilograme de făină, 750 de ml de lapte, coji de portocale, lămâi, esențe, drojdie, cinci gălbenușuri și trei ouă întregi. Le frământ bine, bine, bine, cam jumătate de oră. Îl lăsăm să crească tot jumătate de oră”, spune Maria, bucătăreasă.

Ingredientele sunt simple, însă…gospodinele spun că secretul este, bineînțeles - pasiunea!

Maria, bucătăreasă: Cel mai important este să pui multă dragoste în el când îl faci, dar și drojdia contează cel mai mult la acest cozonac, dacă nu e bună și făina, nici el nu crește.

Reporter: La frământat există vreun secret?

Maria, bucătăreasă: Da, da, trebuie frământat foarte bine.

Cozonacul este un desert dulce și cu miez pufos, care poate avea diferite umpluturi, de la rahat, nucă, stafide, mac, până la cremă de ciocolată, cremă de vanilie sau fructe uscate. Maria a ales să facă o umplutură tradițională pe care a învățat-o de la bunica ei.

Reporter: Ce puneți înăuntru pentru umplutură?

Maria, bucătăreasă: Cacao cu miez de nucă, esență de rom, opțional, dacă vrem rahat.

Reporter: Cine v-a învățat rețeta?

Maria, bucătăreasă: Ehh, de mici copii acasă de la bunica, mama, când făceau cuptoare pline. Am învățat și acasă dacă am trei copiii, trebuie să le gătesc mereu. Am prins pasiunea aceasta pentru bucătărie.

După ce a fost așezat în tavă, acesta trebuie lăsat din nou la crescut preț de câteva minute, iar apoi ne putem ocupa de ornat.

Am dat cu un ou bătut, susan , să fie un decor frumos. Putem să-l lăsăm și simplu, nu e problemă, doar că îi dă un aspect mai frumos. Acum îl băgăm la cuptor la 160 de grade, 30-35 de minute”, spune Maria, bucătăreasă.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233