dobroge.tv

Live

Constănțeni, haideți să susținem performanța! Un grup de elevi au nevoie de noi pentru a participa la următoarea etapă a concursului National Space Society: „Este foarte greu să ajungem în SUA. Viza, drumul, avionul, cazarea.. costă”

11 aprilie 2023
Publicitate

Avem copii inteligenți care fac performanță, vor să se dezvolte însă există o problemă majoră în ceea ce-i privește: lipsa banilor care să susțină această dorință de a evolua. Este și cazul premianților NASA de la Liceul Teoretic „Ovidius” din Constanța care au fost invitați în Statele Unite ale Americii la o următoarea etapă a concursului National Space Society. Din păcate, este posibil să spună pas pentru că nu au bani să meargă peste ocean. Nici ei, nici părinții, nici profesorii și nici statul român. De aceea apelează la potențiali sponsori. Haideți să îi ajutăm!

Este foarte greu să ajungem în SUA. Viza costă, drumul costă, avionul costă, cazarea costă”, a declarat Sara Vasilescu, elev Liceul Teoretic „Ovidius” Constanța.

Partea cea mai grea acum urmează pentru noi. Vorbim despre participarea la confernța internațională, care implică mari costuri, implică un efort deosibit din parte părinților și din partea oamenilor care înțeleg că efoturile pe care le facem noi aici nu sunt în zadar”, a declarat Cristinel Maga, profesor coordonator Liceul Teoretic „Ovidius” Constanța.

CITEȘTE ȘI: Viața în spațiu, imaginată de elevii Liceului Teoretic „Ovidius” din Constanța: au obținut medalia de bronz la un concurs organizat de o agenție spațială americană

Este vizibilă dorința acestor copii inteligenți de a continua performanța și de a dovedi că avem capacități intelectuale peste medie cu care putem uimi lumea. Este vizibilă și frustrarea părinților și a profesorilor care sunt neajutorați atunci când vine vorba despre partea financiară.

Faptul că am câștigat este o mândrie foarte mare și sunt extrem de fericit, însă este dezamăgitor că încă nu pot să particip. Este o oportunitate unică în viață și aș fi foarte trist dacă nu aș putea beneficia de aceasta, să pot merge acolo, să interacționez cu oameni de renume, care sunt experți în domeniile acestea”, a declarat Tudor Bănică, elev Liceul Teoretic „Ovidius” Constanța.

Din păcate sunt costuri foarte mari pe care noi nu ni le putem permite”, a declarat Anabela Balcan, elevă Liceul Teoretic „Ovidius” Constanța.

Sunt dezamăgiți dar nu sunt resemnați! Știu că există oameni cu suflet mare care, dacă pun mână de la mână, pot strânge banii necesari ca aceste mici genii să își demonstreze valoarea și să ne facă mândri. Costul pentru participarea la Conferința Internațională din Dallas se ridică la aproximativ 3.000 de euro de persoană, bani necesari pentru viză, biletele de avion și cazare. Contul în care puteți vira banii, precizând destinația acestora, este deschis la Trezoreria Constanța și are codul: RO14TREZ23121E370100XXXX.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233