dobroge.tv

Live

Număr record de plângeri pentru discriminare depuse la CNCD

09 octombrie 2020
Publicitate

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării a primit un număr record de plângeri și, în 2019, a luat cele mai multe decizii de la înființare. Discriminări pe criterii de dizabilitate, naționalitate, etnie - sunt câteva dintre tipurile de probleme pe care le anchetează CNCD. O campanie de promovare a nondiscriminării în proiectul european ADMIS le ajută pe persoanele defavorizate să gestioneze aceste probleme.

Din ce în ce mai mulți români reclamă faptul că sunt discriminați, potrivit datelor Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD). În anul 2019, CNCD a înregistrat cel mai mare număr de plângeri, peste 900, și a adoptat cele mai multe decizii de la înființarea instituției, potrivit ultimului raport anual publicat de instituția responsabilă cu investigarea, constatarea şi sancţionarea faptelor de discriminare. 

 Cele mai multe cazuri de discriminare anchetate de CNCD au fost pe criterii de dizabilitate, naționalitate, etnie, gen, vârstă și limbă. Iar domeniile dediscriminare vizate au fost cele de acces la angajare și profesie, protecțiademnității personale, accesul la servicii, precum și accesul la educație. 

În cazul în care constată o încălcare a legislației,Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării poate aplica și sancțiuni, de la avertisment până la amendă contravențională care variază între 1.000 şi 30.000 de lei pentru persoane fizice şi între 2.000 şi 100.000 lei pentru persoane juridice care au săvârşit fapte de discriminare. Cine poate sesiza CNCD? Orice persoană care consideră că a fost discriminată sau un ONG care are ca scop protecţia drepturilor omului sau un interes legitim în combaterea discriminării. Însă puțini români cunosc această procedură, ca atare numărul real al cazurilor de discriminare este posibil să fie chiar mai mare. 

Oana Crăciun, Director de comunicare la Asociația ALIAT, este coordonatorul campaniei de promovare a nondiscriminării în proiectul european ADMIS - măsuri integrate pentru categorii defavorizate din zona de Vest a orașului Hârșova,prin care 600 de persoane din grupuri vulnerabile sunt ajutate să aibă o viață mai bună. Această ştire este posibilă cu finanţare dintr-un proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233