dobroge.tv

Live

Sute de polițiști, jandarmi și pompieri vor fi la datorie de sărbătoarea Floriilor și a Paștelui Catolic. Măsuri suplimentare s-au luat și la punctele de trecere a frontierei

07 aprilie 2023
Publicitate

În acest weekend se sărbătorește Paștele Catolic, dar și Floriile ortodoxe. Și pentru ca toate evenimentele, care vor avea loc în special duminică, să se desfășoare în condiții de siguranță, autoritățile vor fi la datorie. Sute de polițiști, jandarmi și pompieri sunt pregătiți să intervină pentru ca slujbele care vor avea loc în județul Constanța să se încheie fără evenimente nefericite. Măsuri suplimentare s-au luat și la punctele de trecere a frontierei.

De sărbătoarea Floriilor și a Paștelui Catolic, aproximativ 250 de poliţişti vor fi la datorie. Oamenii legii vor fi prezenţi pe principalele artere rutiere, în special în zonele lăcaşurilor de cult sau a altor locuri de pelerinaj.

Aproximativ 250 de poliţişti, precum și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, folosind peste 60 de autospeciale și aparate radar, vor acţiona, zilnic, pentru prevenirea producerii oricăror evenimente ce ar putea afecta siguranța cetăţenilor”, a declarat agent șef de poliție Ceară OLIMPIA, purtător de cuvânt IPJ Constanța.

De asemenea, polițiștii au și câteva recomandări pentru a avea sărbători liniștite.

„Aveţi grijă de bunurile dumneavoastră atunci când vă aflaţi în locuri aglomerate, la piaţă, în magazine, în mijloacele de transport în comun! Nu vă lăsaţi copiii nesupravegheaţi, mai ales în locurile publice! Evitaţi să intraţi în discuţie cu necunoscuţii care vă pot aborda pentru diferite acte de caritate, ar putea fi rău intenţionaţi, scopul fiind acela de a vă înşela!”, a precizat agent șef de poliție Ceară OLIMPIA, purtător de cuvânt IPJ Constanța.

„Specialiștii antitrafic din cadrul Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane vor desfășura acțiuni de prevenire a traficului de persoane în perimetrul așezărilor de cult, în perimetrul evenimentelor culturale-artistice aflate în derulare și totodată vom intensifica promovarea mesajelor antitrafic în mediul online”, a declarat Adrian AVARVAREI, inspector de specialitate Centrul Regional Constanța, Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane.

„Vor avea loc acțiuni preventive și de informare antidrog adresate persoanelor aflate în zonele de agrement, în locuri de cazare și spațiile de petrecere a timpului liber. Le recomand adolescenților și tinerilor să evite tentațiile nesănătoase și să se implice în activități cât mai diverse”, a spus George NICOLAE, comisar șef de poliție Agenția Națională Antidrog.

La datorie vor fi și jandarmii.

„Un număr de aproximativ 150 de jandarmi din cadrul inspectoratului vor fi mobilizați zilnic”, a spus maior Cosmin NEAGU, purtător de cuvânt IJJ Constanța.

„Peste 100 de jandarmi din cadrul Grupării Mobile Constanța vor fi la datorie pentru respectarea normelor de conviețuire socială”, a spus lt. col. Constantin MURARIU, purtător de cuvânt GMJ „Tomis” Constanța.

Aproximativ 200 pompieri militari sunt pregătiți să intervină pentru ca oamenii să aibă parte de sărbători în siguranță. Însă, și credincioșii trebuie să fie atenți.

„Recomandă credincioșilor să nu blocheze căile de acces spre lăcașele de cult, să utilizeze cu atenție lumânările, să nu le amplaseze în apropierea materialelor ușor combustibile iar, după încheierea slujbei, să nu lase lumânările și candelele, aprinse, nesupravegheate”, a spus lt. Anamaria STOICA, purtător de cuvânt ISU „Dobrogea”.

Polițiștii de frontieră au intensificat și ei controalele la cele cinci puncte de trecere a frontierei din județul Constanța.

„Cu privire la timpul de așteptare în punctele de trecere, nu ne așteptăm la valori ridicate, dar dacă situația o va impune, Garda de Coastă va lua măsuri pentru reducerea acestuia prin suplimentarea numărului de polițiști de frontieră”, a spus insp. pp. de poliție Andrei ENE, purtător de cuvânt Garda de Coastă Constanța.

De asemenea, polițiștii de frontieră le recomandă constănțenilor să se informeze privind condițiile de călătorie în statele pe care le tranzitează sau în cele de destinație.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233