dobroge.tv

Live

Oaspeți de seamă la masa de iftar. Cina tradițională, specifică musulmanilor în luna Ramazan, a fost servită și la Constanța

03 aprilie 2023
Publicitate

Oaspeți de seamă la masa de iftar. Cina tradițională, specifică musulmanilor în luna Ramazan, a fost servită și la Constanța. La masă au fost invitate și personalități de seamă atât din România, cât și din orașul de la malul mării. Alături de comunitatea turcă a fost și noul ambasador al Republicii Turcia la Bucureşti. Masa de iftar este servită la apusul soarelui în fiecare zi a Ramadanului.

Potrivit Islamului, luna Ramazan comemorează în fiecare an începutul revelării Coranului Cel Sfânt de către Allah către Profetul Muhammed. Acest eveniment ar fi avut loc pentru prima dată în anul 610, revelaţie ce a durat 23 de ani. Musulmanii au început postul din luna sfântă a Ramazanului încă de pe 22 martie. În tot acest timp, aceștia nu au voie să mănânce ori să bea lichide de dimineață și până la apusul soarelui.

În weekend-ul care tocmai s-a încheiat, Uniunea Democrată Turcă din România a organizat la Constanţa, o cină tradiţională de iftar. La masă au fost invitați oaspeți de seamă atât din comunitatea musulmană, cât și din celelalte comunități.

Prezent a fost și noul Ambasador al Republicii Turcia la Bucureşti care a venit însoțit de membrii corpului diplomatic turc.

Cina de Iftar este extrem de importantă pentru toți musulmanii care țin Ramadanul. Această masa este luată în fiecare seară după apusului soarelui. Din bucatele tradiționale a gustat și ministrul Muncii, Marius Budăi care a vorbit despre relație pe care o are România cu Turcia.

Timp de o lună întreagă musulmanii trebuie să parcurgă un ciclu spiritual profund iar toate cele patru săptămâni trebuie petrecute în reculegere şi rugăciune. Este o lună a păcii și a prieteniei.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233